Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası abd 10 Kasım amerika tsk çin transfer cumhurbaşkanı TÜRKPA Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sahil Babayev Saç dökülmesi tedavisinde ne gibi yöntemlere başvurulur

Bakan Akar’dan Siyasi Partilere Barış Pınarı Ziyareti

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Barış Pınarı Harekâtı ile ilgili bilgi paylaşımı için siyasi parti genel başkanlarına ziyaretler gerçekleştirdi. İlk olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret eden Bakan Akar, daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Bakan Akar, son olarak da MHP Genel Merkezi’ni ziyaret ederek son durum hakkında bilgi verdi.

Ziyaretler sonrası gazetecilere harekâtla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Akar, gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra ciddi ve samimi şekilde muhataplarla görüşüldükten sonra konuya birlikte müttefiklik ruhuna uygun NATO içindeki ittifaka uygun bir şekilde koalisyonla, ABD ile birlikte çözüm için çalıştıklarını ifade etti. Bakan Akar, bunun mümkün olmadığını gördükleri için ülkenin hak ve menfaatleri konusunda bir karar verdiklerini ve bu kararın da 9 Ekim saat 16.00'dan itibaren uygulanmaya başlandığını vurguladı.

Buradaki faaliyetlerin Mehmetçiğin büyük bir başarısıyla, kahramanlığıyla, fedakârlığıyla devam ettiğini dile getiren Bakan Akar, "Tel Abyad kontrolümüz altında, Rasulayn kontrol altında. Bölgenin kontrolü ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Buradaki mücadelemiz, sadece YPG ile değil, DEAŞ başta olmak üzere tüm terör örgütleriyle. Bizim için tek hedef teröristler. Bunun dışında hiçbir etnik hiçbir dini grupla bizim hiçbir ilişkimiz söz konusu değil, bu manada mücadelemiz söz konusu değil, onların güvenliği de bizim için önemlidir. Dolayısıyla, özellikle Kürt kardeşlerimizin Türkiye'deki ve Suriye'nin kuzeyindeki, onların rahatı ve huzuru ve güvenliği için elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz. Özellikle Tel Abyad'da ve Resulayn'da oraları kontrol altına aldıktan sonra ülkemiz lehinde Silahlı Kuvvetlerimiz lehinde oradaki vatandaşların Suriye'deki kardeşlerimizin yaptıkları gösteriler, yaptıkları açıklamalar, bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir."

DEAŞ konusunda bir hapishane meselesinin bulunduğunu bildiren Bakan Akar, "Bu hapishanelerle ilgili elimizden gelen gayreti göstermeye kararlıyız. Ancak bölgemizde bir tek hapishane vardı, DEAŞ hapishanesinde, oraya gittiğimiz zaman bunun YPG'liler tarafından boşaltıldığını, oradaki DEAŞ'lıların kaçırıldığını gördük. Bunları da fotoğrafla, filmle tespit ettik, muhataplarla bunları görüştük ve görüşmeye devam edeceğiz."

Masum Kişilere Zarar Gelmemesi İçin Her Türlü Gayreti Gösteriyoruz

İnsani konularda da çok hassas olduklarına işaret eden Bakan Akar, "Herhangi bir şekilde masum bir insana, masum bir kişiye zarar gelmemesi için hem planlamada, hem uygulamada, hem icrada elimizden gelen her türlü gayreti gösterdik, göstermeye devam ediyoruz, bunun dışındaki haberler hiçbir şekilde gerçeği yansıtmıyor. Bu konuda Türk Silahlı Kuvvetleri milli, manevi, mesleki değerlerine son derece bağlı, elinden geldiğince tamamen ahlaki değerler ölçüsünde mücadelemizi son derece temiz bir şekilde sürdürüyoruz. Buradaki esas olan husus; ülkemizin güneyinde, Suriye'nin kuzeyinde herhangi bir terör koridoruna müsaade etmeyeceğimiz, esas olan budur, gayretimiz budur." diye konuştu.

Bakan Akar, "Bu sadece ülkemizin, halkımızın, sınırlarımızın güvenliği değil aynı zamanda Suriye'nin de kuzeyinin güvenli bir bölge haline gelmesiyle orada yaşayan, yaşamakta olan Suriyeli kardeşlerimizin de evlerine ve topraklarına güven içinde dönmelerini sağlamak da bizim bir başka amacımız. Dolayısıyla buradaki faaliyetlerin bu şekilde devamıyla inşallah burada güvenli bölge gerçekleşecek ve sonuçta burada sulh ve sükun gerçekleşecek ve bu şekliyle harekat tamamlanacak." değerlendirmesinde bulundu.

CHP'ye Ziyeret

Bakan Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyareti sonrasında da harekâtın Mehmetçik'in kahramanlık ve fedakârlığıyla başarılı şekilde devam ettiğini vurguladı. Bakan Akar, tarihe altın harflerle yazılacak faaliyetlerin icra edildiğinin altını çizerek, kontrol altına alınan bölgelerdeki halkın desteğinin de kendileri için moral kaynağı olduğunu dile getirdi.

Milletin desteğinin Mehmetçik'in moral ve motivasyonunu yükselttiğini belirten Bakan Akar, "Hakikaten istekli, yetenekli personelimizin çalışmalarıyla inşallah bu harekâtı olabildiğince kısa zamanda tamamlamaya çalışacağız. El yapımı patlayıcılarla, mayınlarla mücadele devam ediyor. Tuzaklar, keskin nişancılar, bir sürü ihtimaller var." diye konuştu.

Askerlerin güvenliğine zarar gelmeyecek şekilde bu işi dikkatli, hassas şekilde yönetmeye çalıştıklarına işaret eden Bakan Akar, birinci önceliklerinin sivillere zarar gelmemesi olduğunu vurguladı.

Bakan Akar, koalisyon askerine zarar gelmemesi için de tüm tedbirleri aldıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Hiçbir dini, etnik kökenle bizim bir sıkıntımız yok. Onlara karşı herhangi bir hareketimiz yok. Bu harekâtın tek hedefinde teröristler var. Bunlarla mücadele devam ediyor. DEAŞ ile mücadelemizin PKK'dan, YPG'den hiçbir farkı yok. Hepsi terörist. Dolayısıyla bunlara karşı da bizim yaptığımız yöntem ile yollar aynı. Dün biliyorsunuz, birinci öncelikli olarak, Tel Abyad'daki DEAŞ hapishanesine yöneldik. Oraya vardığımızda PKK'lıların, YPG'lilerin buradaki terörist DEAŞ'lıları kaçırdıklarını, hapishaneyi boşalttıklarını gördük. Bunu da gerekli şekilde tespit ettik, gerekli makamlarla görüşmelerimizi, konuşmalarımızı, koordinasyonumuzu yapıyoruz. Sonuç olarak, bölgede herhangi bir şekilde terör koridoruna müsaade etmedik, etmeyeceğiz, birincisi bu. İkincisi de güvenli bölgeyi tesis edip hem kendi hudutlarımızın, halkımızın güvenliğini sağlayacağız hem de diğer taraftan bu bölgeden ayrılmış bulunan Suriyeli kardeşlerimizin güven ve huzur içinde evlerine ve topraklarına dönmelerine katkı sağlayacağız.

Biz başından beri ifade ettiğimiz gibi Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılıyız, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bizim burada yapmaya çalıştığımız tek şey, 82 milyon halkımızın, ülkemizin, hudutlarımızın güvenliğini sağlamak, bu amaçla çalışıyoruz."

Fırat'ın batısıyla ilgili gelişme olup olmadığı yönündeki soruyu Bakan Akar, "Çalışmalarımız sürüyor." diyerek yanıtladı.

MHP'ye Ziyaret

Bakan Akar son olarak MHP Genel Merkezi’ne gerçekleştirdiği ziyarette Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin rahatsız olması nedeniyle Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ile görüştüklerini, gelişen durumlarla ilgili bilgi sunduklarını, Bahçeli'ye acil şifa dileklerinde bulunduklarını ifade etti.

Bakan Akar, faaliyetlerin yoğun bir şekilde devam ettiğini, yüksek bir moralle Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının kendilerine düşen görevi büyük bir mücadele içinde sürdürdüklerini söyledi.

Bakan Akar, "Milletimize layık olmaya çalışıyoruz. Asil milletimizden aldığımız güçle, güveniyle, duasıyla, sevgisiyle bize büyük bir moral veriyor milletimiz. Sadece ülkemizde yaşayan milletimiz değil, Suriye tarafındaki kardeşlerimizin de sevgi gösterisinde bulunmaları arkadaşlarımızı ziyadesiyle memnun ediyor. Moralimizi, motivasyonumuzu son derece yükseltiyor. Teröristlerle mücadelemiz devam edecek. İnşallah asil milletimizi bu terör belasından kurtaracağız." ifadesini kullandı.

Terör koridoru kurulmasına asla müsaade etmeyeceklerinin altını çizen Bakan Akar, şunları kaydetti:

"Orada bir güvenli bölge kurulması için gayret gösteriyoruz. Güvenli bölge kurulduğu zaman hem ülkemiz için hem komşumuz Suriyeli kardeşlerimiz için önemli gelişme olacak. Bir taraftan hudutlarımızın ve halkımızın güvenliğini sağlarken diğer taraftan da yerinden, yurdundan edilmiş Suriyeli kardeşlerimizin güven içinde evlerine ve topraklarına dönmelerini mümkün kılacağız. Biz bunu yaparken hiçbir dini, hiçbir etnik, hiçbir mezhepsel orijine bakmamız söz konusu değildir. Bizim binlerce yıllık tarihimizden süzülüp gelen milli, manevi ve mesleki değerlerimiz buna manidir farklı bir şekilde uygulama yapmamız mümkün değil. Bu konuda arkadaşlarımız Silahlı kuvvetleri mensupları son derece bilgili, son derece bilinçli bir taraftan sivillerin zarar görmemesi için tedbir alırken, diğer taraftan bölgedeki koalisyon güçleri ile başka Amerika olmak üzere yakın koordinasyon içindeyiz. Orada mevcut olan Amerikan ve koalisyon personeline zarar gelmemesi için her türlü tedbir alınmış bulunmakta. Onlarla sıkı işbirliği içindeyiz."

Bakan Akar, Rusya ile çeşitli görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek, bugün Rusya Savunma Bakanı Sergev Şoygu ile görüştüklerini söyledi. Şoygu ile karşılıklı bilgi alışverişinde bulunduklarını kaydeden Bakan Akar, "Faaliyetlerin koordinasyonu, uygun bir şekilde gelişmesi için yapılması gerekenleri görüştük. Yapıcı bir görüşmeydi." dedi.

Bakan Akar, DAEŞ konusunun önemli konulardan biri olduğunu belirterek, "Teröristlerin birbirinden farkı yoktur. Etnik kökeni, dini kökeni, hiçbir şekilde buna bakmadığımızı Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere defalarca tekrarladık. Bu konuda DEAŞ ile mücadelemiz sürecek. Bunda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu konuda Telebyad'a giriş yapıldığında özel bir timimizi süratle, yüksek bir tempoyla belirlediğimiz, daha önceden bildiğimiz hapishane olarak kullanılan DEAŞ'lıların tutulduğu yere gönderdik. Fakat YPG'li teröristlerin DEAŞ teröristlerini kaçırttığını, hapishanenin kapılarını açtığını orada gördük. Bunları fotoğrafla tespit ettik ve ilgili makamlarla bunları koordine ediyoruz, konuşuyoruz, paylaşıyoruz. Bu çerçevede mücadelemiz devam ediyor. İnşallah önümüzdeki günlerde çok daha iyi haberler alacaksınız."

Bakan Akar, desteklerinden dolayı basın mensuplarına, kişilere ve kurumlara Silahlı Kuvvetler adına teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.