Öne Çıkanlar gündem özeti terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları enflasyon HAVA HAREKATI tüik tesk genel başkanı bendevi palandöken abd CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

Bakan Avcı'dan ODTÜ'deki Gruplara Tavsiye

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ODTÜ’nün seçkin bir kurum olduğunu belirterek, “Üniversitelerimizde terör estirmeye kalkan gruplara şunu söylemek istiyorum; Marx, Hegel’i tamamlamak üzere bir cümle söyler. 'Tarihte evet bazı şeyleri iki kere olur. Birincisinde trajedi, ikincisinde komedi.' Bu cümleyi bir kere daha düşünmelerini tavsiye ediyorum” dedi.

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Yaşadığım Şehir” konulu 2. EBA Kadraj Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni´ne gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Daha önce sömestr tatilinde öğrencilere ödev verilmeyeceğini ifade eden Bakan Avcı, bu bilgilye ilişkin okullara yazı gönderileceğini söyledi. Öğrencilerin sömestr tatilinde derse boğulmaması gerektiğini belirten Avcı, çocukların, ödev olarak değil, kendi istedikleri kitapları okuyacaklarını, kendi istedikleri sinemalara gideceklerini, kendi istedikleri oyunları oynayacaklarını, kendi istedikleri aile ziyaretlerini yapacaklarını bildirdi.

Bakan Avcı, mecburen yapılan işlerin tadı tuzu olmayacağını, kendi istedikleri kitapları okumaları gerektiğini şu sözlerle ifade etti:

“´Öğretmen bana bu kitabı tavsiye etti dönünce de bundan beni sınava alacak´ kaygısıyla değil, gerçekten severek isteyerek okuyacakları kitaplar tabii ki olacak. Bunu söyledik. Göndereceğimiz yazıda da bunları vurgulayacağız.”

-“ODTÜ’DEKİ GRUPLAR KARL MARX OKUSUNLAR”-

Bakan Avcı, ODTÜ’deki olaylarla ilgili söylemek istediği konuları ifade ettiğini belirterek, “ODTÜ, seçkin bir bilim kurumudur. Öteden beri öyledir. Yani akademik hüviyeti ile ODTÜ, bir markadır, yoksa bir takım saldırılarla, şiddet olaylarıyla bir marka değildir” ifadesini kullandı.

Son saldırıların ODTÜ´nün geleneksel marka değeriyle, geleneksel akademik birikimiyle alakası olmadığını belirten Avcı, şöyle devam etti:

“Bu olayların içinde yer alan, şiddet olaylarına bulaşan, üniversitelerimizde terör estirmeye kalkan gruplara şunu söylemek istiyorum. Biraz okusunlar. Özellikle Karl Marx'ın "Louis Bonaparte'ın 18 Brumaire'i" isimli kitabının girişinde Marx, Hegel’i tamamlamak üzere bir cümle söyler. Der ki; ´Tarihte evet bazı şeyleri iki kere olur. Birincisinde trajedi, ikincisinde komedi.´ Şimdi Türkiye bu trajedileri geçmişte yaşadı. Onun için ben üniversitelerimizde şiddet estirmeye kalkışan, başka öğrencilerin öğrenim özgürlüğünü engellemeye yeltenen, kendi dar ideolojik kalıplarını tüm üniversiteye, fakülteye, koridorlara yaymak isteyen bu öğrencilere, o okuldan olsun dışarıdan gelmiş olsun hepsine bu cümleyi bir kere daha düşünmelerini tavsiye ediyorum."

-İSTANBUL´DAKİ KAR YAĞIŞI-

Bakan Avcı, İstanbul’da başlayan kar yağışının eğitimi olumsuz etkilememesi için gereken önlemlerin alındığını fakat karar merciinin valilikler olduğunu dile getirdi.

-DOĞUDAKİ ÖĞRETMENLERE “EK ÜCRET”-

Bakan Avcı, doğudaki öğretmenlere özellikle son olaylardan sonra ek ücret verilmesi yönündeki iddialar sorulduğunda şu yanıtı verdi:

“Sadece doğu için değil. Bazı şehirlerimizde bazı ilçelerimizde hatta İstanbul’da bile bazı bölgelerdeki okullarımızda öğretmen sirkülasyonu diğerlerine göre hızlı oluyor. Oralarda öğretmenler, uzun süre görev yapmıyorlar, yapamıyorlar. Dolayısıyla bu durumda olan yerlerde daha kalıcı, daha uzun süreli görev yapmalarını teşvik edici nitelikte tedbirler alacağız inşallah. Ancak bu ders yılında çözülecek bir sorun değil.”

Bakan Avcı, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından okullara boykot yapanlara ilişkin illere yazı gönderildiğini, bunun uyarı amacı taşıdığını ve gerekirse bunlarla ilgili işlem yapılacağını açıkladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.