Öne Çıkanlar terörist Covid19 cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan cumhurbaşkanı erdoğan Koronavirüs suriye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türkiye ak parti yunanistan abd vakıfbank

Bakan Bozdağ: AK Parti İktidarı Yargıda Memnuniyet Oranını Yükseltti

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bireylerin yargı hizmetlerinden olan memnuniyetinin önemli ölçüde artırıldığını, 2003 yılında yüzde 45,7 olan memnuniyet oranının 2015 yılı için yüzde 50,4'e yükseldiğini açıkladı.
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun soru önergesini yanıtlayan Adalet Bakanı Bozdağ, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre bireylerin yargı hizmetlerinden olan memnuniyetinin önemli ölçüde artırıldığını belirterek, “2003 yılında yüzde 45,7 olan memnuniyet oranı 2015 yılı için yüzde 50,4'e yükselmiştir” dedi.

SON 13 YILDA 217 ADALET SARAYI TAMAMLANARAK HİZMETE SUNULDU
Adalet hizmetlerinden yararlanan vatandaşlara daha modern binalarda hizmet sunulabilmesi için son 13 yılda 217 adalet sarayı tamamlanarak hizmete sunulduğunun altını çizen Adalet Bakanı Bozdağ, şöyle dedi:
“2003 yılı öncesine kadar adalet hizmetlerinin verildiği kapalı alan toplamı 569.059 metrekare iken, bu rakam 3.076.218 metrekareye çıkarılmıştır. Devam eden çalışmalarla birlikte kapalı alan miktarının 6 milyon metrekareye ulaştırılması hedeflenmektedir. Artan iş yoğunluğu karşısında son 13 yılda hâkim ve savcı sayısı yüzde 57, adli yargıda mahkeme sayısı yüzde 69, personel sayısı yüzde 121, ceza ve infaz kurumlarında görev yapan personel sayısı ise yüzde 101 oranında artırılmıştır. İnsanî yaşam koşullarını ve infaz politikalarının ıslah amacını karşılamayan 285 ceza infaz kurumu kapatılmış ve yeni modern binalar inşa edilmiştir.

CEZA VE İNFAZ KURUMLARINDA GÖREV YAPAN PERSONEL SAYISI İSE YÜZDE 101 ORANINDA ARTIRILDI
Hâkim, savcı ve personel sayısının artırılması, fizikî ve teknolojik altyapının güçlendirilmesi gibi çalışmalar sürdürülecektir. Atılacak adımlarla yargılamaların makul sürede tamamlanması, yargıda şeffaflığın artırılması, halkın beklentilerine duyarlı ve performansa dayalı bir sistemin kurulması ve vatandaşların hukukî güvenliklerinin artırılması sağlanacaktır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.