Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Bakan Bozdağ: Egemenliğin Tek Bir Kişiye Verilmesi Söz Konusu Değildir

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anayasa değişiklik teklifine ilişkin, “Burada egemenliğin tek bir kişiye verilmesi söz konusu değildir, egemenlik kayıtsız şartsız millete aittir” dedi.

Genel Kurul’da, Cumhurbaşkanlığı sistemini öngören Anayasa değişikliği teklifinin 3. Maddesi görüşülüyor. Bakan Bozdağ, teklifin üçüncü maddesi üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı ve şöyle dedi:
“Bu değişiklik teklifinin içerisinde devletin şeklinin cumhuriyet olduğunu değiştiren doğrudan veya dolaylı bir ifade yoktur. Cumhuriyetin niteliklerini değiştiren doğrudan veya dolaylı değiştiren veya zayıflatan bir madde yoktur.
Hiç kimse bu Anayasa değişiklik teklifi içerisindeki maddeler arasında Anayasanın ilk 4 maddesini doğrudan veya dolaylı değiştiren bir hüküm olduğunu iddia edemez. İddia etmesi bir abartıdan öte de bir anlam ifade etmez.
Burada egemenliğin tek bir kişiye verilmesi söz konusu değildir, egemenlik kayıtsız şartsız millete aittir.
Şu anda yapılan şey nedir; yasama ve yürütmenin birbirinden tam ayrılması, birbirine karşı bağımsız olmasıdır. Yasamanın da yetkisini doğrudan halktan alması, yürütmenin de yetkisini doğrudan halktan almasıdır.
Bu teklif esasında egemenliğin bir tarafı eksik olan kısmını tamamlıyor, yasamayı doğrudan halkın seçip belirlemesi gibi yürütmeyi de doğrudan halkın seçmesine imkan veriyor. Daha güçlü bir yasama sağlıyor. Daha güçlü bir yasama denetimi sağlıyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.