Öne Çıkanlar gündem özeti gündem başlıkları Afrin Hakkari çin pkk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti Muhbir A Milli Kadın Voleybol Takımı ysk ak parti sözcüsü ömer çelik

Bakan Çavuşoğlu, AB Bakanları Toplantısına Katılacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Viyana’da 30-31 Ağustos tarihlerinde AB üyesi ve adayı ülkelerin Dışişleri Bakanlarının katılımlarıyla düzenlenecek gayri resmi  toplantıya katılacak.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Bakan Çavuşoğlu’nun AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyon Başkan Yardımcısı Federica Mogherini ve AB Dönem Başkanı Avusturya  Avrupa, Entegrasyon ve Dışişleri Bakanı Karin Kneissl’ın  daveti üzerine Viyana’da 30-31 Ağustos tarihlerinde AB üyesi ve adayı ülkelerin Dışişleri Bakanlarının katılımlarıyla düzenlenecek gayriresmi nitelikteki toplantıya katılacağı bildirildi.

Bölgesel Gelişmeler Alınacak

“Gymnich toplantıları” adıyla bilinen söz konusu toplantı formatı dış politika gelişmeleri hakkında fikir teatisine imkan tanıdığını belirten Bakanlık, söz konusu toplantıda, başta çok taraflılık, dijitalleşme ve kritik altyapı alanlarında olmak üzere bölgesel ve küresel güncel gelişme ve sınamalara ilişkin görüş alışverişinde bulunulmasının öngörüldüğünü belirtti.

İkili Temaslarda Türkiye'nin AB Süreci Ele Alınacak 

Bu arada Mevlüt Çavuşoğlu’nun Viyana toplantısına katılan bazı mevkidaşlarıyla  görüşmelerde bulunması da öngörülüyor. Bu çerçevede, bölgesel sorunların yanısıra, Türkiye’nin AB süreci ve ikili ilişkilerin ele alınacağı kaydedildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.