Öne Çıkanlar İyi Parti kosgeb çin  Harp ve Vazife Malullerine Yapılacak 2021 Yılı Ek Ödemeleri BGMP 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası Emirates NBD Bank PJSC 1 Haziran 2021 tarihine kadar Ankarada uygulanacak koronavirüs önlemleri Alkın Kalkavan 20202021 Sezonu Süper Lig 9. Hafta karşılaşmalarının hakemleri belli oldu. Kara liste

Bakan Çavuşoğlu ABD Hakkında Konuştu

T.C. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu başanlık ettiği Güney Doğu Avrupa İşbirliği Süreci Gayriresmi Dışişleri Bakanları toplantısında açıklamlarda bulundu. Açıklamalarında genel olarak Güney Doğu Avrupa İşbirliği Süreci hakkında konuşurken ABD seçimleri konusunda da açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu ABD seçimleri hakkındaki açıklamasında:" Kim göreve getirilirse biz yine ilişkilerimizde samimi bir dostluk içerisinde sergileyeceğiz. “ ifadelerini kullandı. 

T.C. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu başanlık ettiği Güney Doğu Avrupa İşbirliği Süreci Gayriresmi Dışişleri Bakanları toplantısında açıklamlarında:

"Güney Doğu Avrupa İşbirliği Süreci Gayriresmi Dışişleri Bakanları toplantısına ev sahipliği yapmaktan memleketim Antalya’da ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyorum. Güney Doğu Avrupa İşbirliği Süreci 13 Balkan ülkesini aynı masa etrafında toplayan yegane oluşumdur. Gelecek sene 25. Yıl dönümünü kutlayacağız. Bildiğiniz üzere Türkiye gelecek sene zirveyi de gerçekleştirecek. 3.defa dönem başkanlığını üstleniyoruz. Dönem başkanlığımız esnasnda beyin göçü, bölgedeki yatırımların arttırılması, bağlanırlık, göç yönetimi gibi bölgenin ortak sorunlarını öncelik olarak belirlemiştik. Covid-19 salgının çıkmasıyla bu konuya da öncelik verdik. Güney Doğu Avrupa İşbirliği Süreci’nin etkinliğini arttırmaya yönelik çalışmaları devam ettik. Bu çalışmaların amacı bu örgütün etkinliğini daha da arttırmaktır. Tüm bu çalışmalarımızı bölgesel sahiplenme ve kapsayıcılık ilkeleri temelinde gerçekleştirdik. Bölgenin ortak sorunlarına en iyi çözümlerin yine bölgenin kendi içinden geleceğine inanıyoruz. Bugün ki toplantıda bölgenin Covid-19 salgını sırasında edindiği tecrübeler ile hareketle işbirliğimizin geliştirilmesinin yollarını tüm katılımcılar ile birlikte ele aldık. Bu kapsamda benzer krizlere hazırlıklı olabilmemiz için “Acil Durum Yönetimi Mekanizması” kurulmasını bugün ki toplantıda teklif ettik. Bu konulardaki çalışmaların gelecek yıl Haziran ayında düzenlenecek “Liderler Zirvesi” öncesinde tamamlanmasını bekliyoruz. Özellikle ticaret ve lojistik gibi önemli alanlarda işbirliğini arttıracağız.  Bu konuları da ele aldık. Bugün ki toplantıda ayrıca ticaretin ve lojistiğin önündeki engelleri özellikle Covid-19 döneminde kaldırmak ve ticaretin önünü açmak için neler yapabileceğimizi değerlendirme fırsatı bulduk. Bu zor günlerde ülke ekonomilerinin güçlenmesi için ticaretin devam etmesi gerektiğine inanıyoruz. Toplantıya çok sayıda dışişleri bakanı da katıldığı için ikili görüşmelerde gerçekleştirdik ve basın toplantısından sonrada gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Balkanlarda istikrarın pekişmesi için Türkiye’nin inisiyatifi ile üçlü mekanizmalar kurmuştuk. Basın toplantısından sonra Türkiye-Bosna Hersek-Sırbistan ve Türkiye-Bosna Hersek- Hırvatistan üçlü dişileri bakanlar toplantısını gerçekleştireceğiz. Özellikle Balkanlardaki istikrarın daha da güçlenmesi için önemli projelerin hayata geçmesi için ve bağlanırlığı arttırmak ayrıca ticareti arttırmak için neler yapabileceğimizi üçlü toplantılarda da ele almış olacağız. Biz Türkiye olarak Balkanların en önemli ülkelerden birisiyiz. Bu bölge ile gönül bağlarımız var. Keza ticaret ve yatırım konuların da çok büyük bir aktörüz. Dönem başkanı olduğumuz Güney Doğu Avrupa İşbirliği Sürecini de aktif şekilde de desteklemeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. 

"Yeni Amerikan Hükümeti İle Samimi Tutumlar Sergileyeceğiz"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD seçimleri konusundaki açıklamarında ise:

“Seçimler beklendiği gibi çok çekişmeli gidiyor. Bizim tahminlerimiz bu yöndeydi. Seçim ortamında da gerginlikler olduğunu da gördük. Hatta bölünmüşlükte görüyoruz. Önceki bazı olaylardan dolayı toplumda bir gerginlik vardı bölünme vardı. Tabi bundan kaygı duyuyoruz. Hiçbir ülkenin böyle bölünmesinde veya toplum içerisinde bu kadar derin bölünmenin de olmasını istemiyoruz. Ama bu ABD’nin iç meselesi olduğundan bu konuda daha fazla yorum yapmayacağım. Seçimlerde artık çok az sayıda eyalet kaldı. Bir tarafta önceden kullanılan posta ile kullanılan oylar yada elektronik ortamda kullanılan oylar sayılıyor. Tabi oy sayma sürecinin demokratik ve şeffaf bir şekilde olmasını temennin ederiz. Tarafların itirazları var. Bakalım nasıl netilenecek. Sonuçta Amerikan halkının verdiği karara başta Amerikan siyasetçileri olmak üzere herkes saygı duymak zorundadır. Türkiye olarak sadece bizim iktidarlarımız döneminde değil Ak Parti ve Recep Tayyp Erdoğan iktidarlarında değil geçmişte de farklı yönetimler ile çalışmıştık. Yani Demokrat ve cumhuriyetçi yönetimler ile de çalıştık. İlişkilerimizi parti üstü veya siyaset üstü görüyoruz. Bu her zaman böyle oldu mu? Böyle olmadı. Hem cumhuriyetçi hem demokrat iktidarlar döneminde inişli çıkışlı dönemlerde oldu. Dolayısıyla kim seçilirse seçilsin Türkiye olarak aynı anlayışla devam edip yeni Amerikan hükümetine de aynı anlayışla çalışacağız. Şahısların ikili ilişkilerindeki dostluklar, ilişkileri olumlu etkiliyorken dostluklar olmayınca olumsuz etkiliyor. Bu durumda Sayın Cumhurbaşkanımız ile Trump arasındaki samimi dostluk en zor zamanlarda bile faydasını gösterdi. Kim göreve getirilirse biz yine ilişkilerimizde samimi bir dostluk içerisinde sergileyeceğiz. “ ifadelerini kullandı.            

                               

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.