Öne Çıkanlar çin Afrin İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik Hakkari ak parti pkk 2018 Türkiye Pist Şampiyonası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Acıbadem Ankara Hastanesi

Bakan Çelik : Gıda Fiyatlarına İlişkin

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, gıda fiyatlarına lişkin, “Tarım ve gıda ürünlerinin fiyatları serbest piyasa şartlarında arz/talep dengesine göre oluşmakta olup, fiyat değişimlerinde; üretim miktarı, tüketim ve talep durumu, kalite vb. faktörlerin etkisi olabilmektedir” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun soru önergesini yanıtlayan Gıda Bakanı, tarım ve gıda ürünlerinin fiyatlarının serbest piyasa şartlarında arz/talep dengesine göre oluştuğunu, fiyat değişimlerinde; üretim miktarı, tüketim ve talep durumu, kalite vb. faktörlerin etkisi olabildiğini söyledi.

Bakanlığınca gıda fiyatlarındaki değişim ile ilgili tüm unsurların takip edildiğini ve ilgili birimlerle işbirliği içinde ortak çalışmalar yürütüldüğüne işaret eden Bakan Çelik, şöyle dedi:

“Bu kapsamda gıda ve tarım ürünlerinin; kısa ve uzun vadeli arz-talep, ihracat-ithalat ve üretim-tüketim değişimleri ile bu değişimlerin ve dağıtım zincirindeki gelişmelerin fiyatlara olası etkilerinin izlenmesi ve değerlendirilmesi, gerekli görülmesi halinde, alınacak tedbirlere ve uygulanacak politikalara ilişkin önerilerde bulunulması amacıyla ‘Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi’ kurulmuştur. Komite ve alt komitelerce ürün, pazar, fiyat vb. konularda araştırmalar, raporlar, marj analizleri, piyasa analiz çalışmaları, projeksiyon analizleri yapılmaktadır. Hazırlanan raporlarda enflasyona katkısı yüksek olan ürünlere dair politika analizi ve projeksiyon modelleri gerçekleştirilmiştir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.