Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Afrin Komatsu Tansel Tuzcu MSB Koca Dünya MHP lideri Bahçeli

Bakan Çelik Paris’te Afrin Harekatını Anlatacak

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Suriyeli Kürtlerden oluşan bir heyetle görüşmesinde YPG ağırlıklı Suriye Demokratik Güçleri’ne destek ifade ederken, arabuluculuk önerisinde bulunmasına sert tepki gösterildiği Ankara’dan Paris’e üst düzey bir ziyaret yapılıyor. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik,  4-5 Nisan’da Paris’te temaslarda bulunacak.

Bakan Çelik, Paris ziyareti sırasında  Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ve Avrupa Birliği Bakanı Nathalie Loiseau ile biraraya gelecek. Görüşmelerde Türkiye-AB ilişkilerdeki son gelişmelerin ele alınacağı, ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeler konusunda görüş alışverişinde bulunulacağı belirtiliyor.

Bu arada Emmanuel Macron’un Suriye'ye ilişkin son ifadelerine nedeniyle  ikili ilişkilerde yaşanan sıkıntıların ele alınması beklenen görüşmelerde, Ömer Çelik’in  Ankara’da duyulan rahatsızlığını dile getirmesine, Fransız tarafının ise "yanlış anlamaları" gidermeye ve gerginliği yumuşamaya çalışması kesin gözüyle bakılıyor.

Ömer Çelik’in TSK’nın Afrin’de gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili bilgi vermesi ve Türkiye’nin terör örgütleriyle mücadelesindeki kararlığını vurgulaması beklentisi bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.