Öne Çıkanlar terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu cumhurbaşkanı erdoğan

Bakan Işık'tan TÜBİTAK Yanıtı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, satış ve dağıtımı yapılan TÜBİTAK Popüler Bilim Kitaplarının içerikleri ile ilgili olarak tespit edilen “bilimsel hata”, “kültürel uygunluk”, “yerlilik”, “teknik” vs. sebeplerin bu kitapların satış ve dağıtımının bazen bir süre için durdurulmasını gerekli kılabildiğini söyledi.

HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım soru önergesinde, “TÜBİTAK’ın kitap toplama kararının yasal dayanağı nedir?” diye sordu.

Soru önergesini yanıtlayan Bilim Bakanı Işık, yeni yayınların yayınevleri ile yapılan telif anlaşmaları ve ilgili mevzuat çerçevesinde “kültürel”, “yerlilik” ve “teknik” açılardan uyumluluk çalışmaları yapılarak basıma hazırlandığını kaydetti.

Benzer şekilde mevcut yayınların da zaman zaman bu çerçevede gözden geçirilerek, yeniden basımlarda tespit edilen değişiklik ve düzeltmelerin dikkate alındığını belirten Bakan Işık, “Bu hususta proaktif bir uygulamanın içinde olmak önemli. Zira satış ve dağıtımı yapılan TÜBİTAK Popüler Bilim Kitaplarının içerikleri ile ilgili olarak tespit edilen ‘bilimsel hata’, ‘kültürel uygunluk’, ‘yerlilik’, ‘teknik’ vs. sebepler, bu kitapların satış ve dağıtımının bazen bir süre için durdurulmasını gerekli kılabiliyor” dedi.

Bakan Işık, kurum tarafından yayımlanmış kitapların satış ve dağıtımının ilerleyen süreçte ortaya çıkabilen çeşitli sebeplere binaen, Bilim ve Toplum Daire Başkanı tarafından oluşturulan ve en az üç kişiden oluşan bir kurul kararı ile durdurulabildiğine işaret etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.