Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Bakan Koca’dan Torba Yasa Açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Sağlık turizmine yönelik faaliyetleri desteklemek ve koordine etmek, hastaların ülkemize gelmesi için engeller varsa (ulaşım, gümrük, vize vb.) bunları aşmak ve diğer sorunlarla ilgilenmek için Uluslararası Sağlık Hizmetleri Anonim Şirketi kurulacaktır” açıklamasında bulundu.

Bakan Koca, bedelli askerlik uygulamasının da içinde bulunduğu torba yasada yer alan sağlık düzenlemelerine ilişkin açıklamada bulundu. Twitter hesabından paylaşımda bulunan Koca söz konusu değişikliklerle Türkiye’nin sağlık turizmi potansiyelini harekete geçirmek için üniversiteler, Sağlık Bakanlığı ve özel sektörün koordineli bir şekilde çalışmasının sağlanacağını belirterek, şunları kaydetti:

“Özellikle tıbbi hizmetler (kanser cerrahisi, organ nakli vb.) veren, başta doktorlar olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının döner sermaye katkı paylarının tavanlarında yükseltmeye gidilecektir. Sağlık turizmi alanında hizmet veren ve artı değer üreten sağlık personelimizin döner sermaye tavanı artırılacak, doktorlarımıza tavan sınırlaması olmaksızın gelir elde etme imkanı tanınacaktır. Özellikli tıbbi hizmetler veren personelin ve sağlık turizmi hizmeti veren personelin döner sermaye ile desteklenmesi üniversite hastanelerinde de uygulamaya konulacaktır.

“Uluslararası Sağlık Hizmetleri Anonim Şirketi Kurulacak”

Tüm sağlık personellerine (hekim, diş hekimi, eczacı, hemşire, fizyoterapist vb.) yılda 60 gün, yani her yıl 2 ay fiili hizmet zammı verilecektir.  Pratisyen hekim emeklilerine takriben bin 500 lira uzman hekim emeklilerine de iki bin lira emekli maaşı artışı getirilecektir. Uluslararası sağlık hizmetleri alanında ülkemizde sunulan hizmetlerin tanıtımını yapmak, kamu ve özel sektörün sağlık turizmine yönelik faaliyetleri desteklemek ve koordine etmek, hastaların ülkemize gelmesi için engeller varsa (ulaşım, gümrük, vize vb.) bunları aşmak ve diğer sorunlarla ilgilenmek için Uluslararası Sağlık Hizmetleri Anonim Şirketi kurulacaktır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.