Öne Çıkanlar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Kovid19 cumhurbaşkanı Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı bugünün gündemi CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ENGİN ALTAY HAVA HAREKATI ihracat

Bakan Özlü: Bugün Afetlere Her Alanda Daha Hazırlıklıyız

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 17 Ağustos Marmara depreminin yıldönümüne ilişkin, ““Ülkemizi derinden sarsan 17 Ağustos Marmara depreminin üzerinden 18 yıl geçmesine rağmen yaşananları ve acıları unutmak asla mümkün olamayacak. Bugün afetlere her alanda daha hazırlıklıyız. Sistemli gidiyoruz ve afet yönetiminde çok ciddi bir sitem oluşturduk” dedi.

Bakan Özlü 17 Ağustos Marmara depreminin yıldönümü ile ilgili mesaj yayımladı. Depremde binlerce vatandaşın hayatını kaybettiğini, bir o kadar da yaralandığını, bölge ekonomisinin derin yara aldığını belirten Özlü, “Depremin yaşanmasının ardından kısa bir süre sonra iktidara gelen AK Parti hükümetleri deprem travmalarının atlatılması için her türlü imkânı sağlamıştır” dedi.

Türkiye’nin konum olarak deprem kuşağında olduğunu ifade eden Özlü, 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremlerinden sonra gerçekleşen 2011 Van depreminde afet yönetiminin en önemli üç unsuru olan enerji, iletişim ve ulaştırmanın kesilmediğini hatırlattı. Afetlere her alanda hazır olduklarını bildiren Özlü afet yönetiminde çok ciddi bir sistem oluşturduklarını, tüm bakanlık kamu kurum ve kuruluşlarını etkin koordine ederek ülkenin ortak gücüne dönüştürdüklerini kaydetti.

Marmara ve Düzce ve Van Depremlerinde de görüldüğü gibi özellikle sağlam yapıların tercih edilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Özlü, kentsel dönüşüm projeleri, vatandaşlara verilen desteklerle evlerin güçlendirilmesi ve yeni binaların daha sağlam yapılması ile çürük binaların ortadan kaldırılmasının devrim niteliğinde olduğunu söyledi. Özellikle son dönemde sağlam yapıların artmaya başladığını bildiren Bakan Özlü, “Ancak deprem öldürmez bina öldürür gerçeğini unutmayarak sağlam yapıların artarak devam etmesini temenni ediyoruz. Bu anlamda Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır dileriz” ifadelerini kullandı. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.