Bakan Yılmaz Makedonya Büyükelçisi Zvanko Mucunski’yi Kabul Etti

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Makedonya Büyükelçisi Zvanko Mucunski’yi kabul etti.

Bakan Yılmaz, Büyükelçi Mucunski’yi makamında kabul etti. Makedonya’yı dost ve kardeş ülke olarak gördüklerini ifade eden Yılmaz, "İki ülke de her alanda destek ve işbirliğini genişletmek için gerekli potansiyele sahip. Makedonya’daki Türkler ile Türkiye’deki Makedon göçmenler iki ülke arasında köprüdür” diye konuştu.

“ÖĞRENCİ VE ÖĞRETİM ÜYESİ DEĞİŞİMİ İVME KAZANACAK”
Büyükelçi Mucunski, iki ülke arasındaki ilişkinin tarihi derinliğine dikkat çekerek, “400 milyon dolar olan ticaret hacminin 1 milyar dolara çıkartılmasını diliyoruz. YÖK ile Makedonya arasında imzalanacak yükseköğretim alanında işbirliği anlaşmasının son aşamasına gelindi. Bu anlaşma ile öğrenci ve öğretim üyesi değişimi ivme kazanacak” şeklinde konuştu.

15 TEMMUZ VURGUSU
Öte yandan, Büyükelçi Mucunski, Türkiye ile Makedonya arasındaki parlamentolar arası ilişkilerin iyi düzeyde olduğunu belirterek, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin karşısında olduklarını vurguladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.