Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon gündem özeti CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

Bakana, "Öğretmenlik Yapabilir" Raporu Sorusu

 
CHP Genel Başkan Yardımcısı  Veli Ağbaba,  Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması üzerine, EKPSS sonucuna göre öğretmenliğe atanan engelli öğretmenlerden istenen "öğretmenlik yapabilir" raporunu  sordu.

Ağbaba, Özellikle MEB’de yoğun açığa almaların yaşandığı son günlerde öğretmen ihtiyacının 20 binleri aştığı Bakan Yılmaz tarafından da ifade edilmişken, ataması yapılan engelli öğretmenler için kanuni hiçbir altyapısı olmayan "öğretmenlik yapabilir " raporunun dayatılmasının keyfi bir uygulama olduğu belirtti.
 
Ağbaba, Yılmaz’a şu soruları yöneltti:
 
Bu çerçeveden hareketle;

  1. Daha önce EKPSS ile yapılan engelli öğretmen atamalarında göreve başlayan engelli öğretmenlerden "öğretmen olabilir" raporu istenmemesine rağmen bu atama döneminde sağlık kurulu raporunun yanında göreve başlarken "öğretmen olabilir" ibareli sağlık kurulu raporunun istenmesinin sebepleri nelerdir?
  2. Özellikle görme engelliler başta olmak üzere, bu raporu almakta sağlık kurullarının önyargılarına maruz kalan ve bahsi geçen dönemde atanmış engelli öğretmenlerin bulunduğu bilgisi tarafımıza ulaşmaktadır. Bu konuda telafisi mümkün olmayan hatalara neden olunmaması için bir tedbir alınmış mıdır?
  3. Yalnızca görme engelli olduğu için "öğretmen olabilir" raporu alamayan bir atanmış öğretmen, göreve başlayamadığı takdirde bunun sorumluluğu kime aittir?
  4. Alenen mağduriyetlerin yaşandığı bilinen bu süreçte; Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında, atanmış engelli öğretmenlerin "öğretmenlik yapabilir" raporu alabilmeleri esnasında herhangi bir mağduriyet yaşamamaları amacıyla bir istişarede bulunulmuş mudur?
  5. Aday öğretmenlerin yetiştirilmesi kapsamında; tüm aday öğretmenlerle birlikte, gerek danışman öğretmen, gerek okul müdürü, gerekse müfettişler tarafından değerlendirilmeye tabi tutulan engelli öğretmenler, bu süreci başarıyla tamamladıkları takdirde asli öğretmenliğe geçiş için yazılı sınav ve sözlü mülakata katılarak asil öğretmen olabilmekteyken, öğretmenliğe başlamadığı halde öğretmenlik yapıp yapamayacağı bir doktor heyetinin eline nasıl bırakılmaktadır? Sağlık kurulunun hangi kriterlere göre bu raporu vermesi beklenmektedir?
  6. Bakanlığınız, hangi engel gruplarının kesinlikle öğretmenliğe elverişli olmadığı hususunda kamuoyu ve Sağlık Bakanlığı’nı bilgilendirmiş midir? Şayet bilgilendirmişse , atanmış görme engelli öğretmenlerin mağduriyetleri ne ile açıklanabilir?
  7. Dönemin Başbakanı ve şu anda Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın engelli öğretmenler için “bal gibi de olur” sözü hafızalarda daha tazeyken, bugün atanmış görme engelli bir öğretmenin karşısına neden doktor engeli çıkartılmaktadır?
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.