Öne Çıkanlar AİLE Aleksey Navalnıy bahçeli kasımpaşa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Alparslan Türkeş Hoşgör Sen Sıkıntı Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ Tarot Filmi ne zaman vizyona girecek Beyin çipi TÜBATEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri

Bakanlar AK Parti'ye 15 Temmuz'u Anlattı

AK Parti kapalı grup toplantısında, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 15 Temmuz gecesi sırasında yaşananlar ve sonrasında alınan önlemler ve çalışmalar konusunda milletvekillerine bilgi verdi, soruları yanıtladı. Milli Savunma Bakanı Işık, dünya ülkelerinden darbe örnekleri ve istatistik bilgiler verdi.

TBMM AK Parti Grup toplantısı, Başbakan Binali Yıldırım Başkanlığı’nda basına kapalı olarak gerçekleşti. Yaklaşık 2.5 saat süren toplantıda üç bakan 15 Temmuz sürecini anlattı.

ANKA’nın edindiği bilgilere göre; İçişleri Bakanı Efkan Ala, 15 Temmuz sürecinde neler yaşandığını, askeri darbe girişiminin nasıl gerçekleştiğini Türkiye genelinde hasar tespitleri ve alınan önemleri anlattı. Milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Şu anda Türkiye’nin güvenliği konusunda da bilgi veren Ala’nın, ordu, emniyet ve kamu kurum ve kurumlarında tespit edilen FETÖ’cüleri görevden alma uzaklaştırma ve tutuklama gibi işlemlerin devam edeceği bilgisini verdi. Alınan güvenlik önlemlerinden bahsetti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da, bundan sonra işleyecek adli sürecin nasıl olacağını anlattığı öğrenildi. Fethullah Gülen’le ilgili adli sürecin başladığını, ABD ile hukuki temasların sürdüğünü söylediği belirtildi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da, OHAL çerçevesinde uygulanan KHK’larla ilgili bilgi verdi. Alınan güvenlik önlemlerinden bahsetti. Ordudan bugüne kadar ihraç edilen, tutuklanan ve firarlarla ilgili bilgi verdi. Işık'ın tehlikenin "geçmemiş olduğunu" söylediği ifade edildi.

98 ülkede 200 darbe

Işık, dünyada ülkelerinde gerçekleşen darbelerle ilgili de istatistik bilgiler verdi. Bugüne kadar 98 ülkede 200 darbe olduğunu, darbe olan ve olmayan ülkeler arasında ki farkı anlattı. Darbe sonrası ülkelerde hangi tür önlemlerin alındığı, darbe olan ülkelerde demokrasinin nasıl işlediği konusunda da kıyaslama yaptığı öğrenildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.