Balbay'dan Yeni Müfredata Eleştiri: "Amaç Atatürk’ü Unutturmaksa Hiç Heveslenmesinler"

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi  ve CHP  İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, "Derslerde Atatürk'ü azaltacaklarmış. Bundan murat Atatürk'ü unutturmaksa hiç heveslenmesinler. Her millet devletini kuranı kalbinde ayrı bir yerde tutar" dedi.

CHP’li Balbay, Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı yeni eğitim müfredatının eğitim ve bilim dışında her şeyi kapsadığını vurguladı. Balbay, açıklanan müfredat programını eleştirerek, “AKP, parti devleti yaratma çabasının bir sonucu olarak eğitimin de içini boşaltıp kendisine ait bir tarih yaratmak istiyor. Gezi'yi suçmuş gibi gösterip 15 Temmuz'u cihada bağlamak aklın değil olsa olsa cehaletin eseri olabilir. Bu yolla yetiştirmeye çalıştıkları yeni nesiller bunu sorgular" dedi.
 
“Bu Müfredatta Karanlık Beyinler Yetişir”

Evrim teorisinin felsefe dersine bırakılmasına ilişkin ise Balbay, şunları kaydetti:   

“Evrim teorisi sadece insanın yaradılışı ile ilgili bir teori değildir. Örneğin grip mikrobunun aşılara göre kendisini yenileyip hayatta kalması evrim kuramının alanıdır. Lise dördüncü sınıftaki bir genç 18 yaşında oluyor. Siz o gence seçme seçilme hakkı veriyorsunuz ama evrim teorisi sana ağır gelir diyorsunuz. Bu müfredat karanlık beyinler yetiştirir. Bereket gençler sizden daha ilerde."

Yeni müfredatta, Atatürk´ün ölümü ile konuların bittiği ortaöğretim İnkılap Tarihi ve Atatürk dersine terör konularının da eklenmesi üzerine Balbay, Atatürk'ü silmeye kimsenin gücü yetmeyeceğini belirterek, "Derslerde Atatürk'ü azaltacaklarmış. Bundan murat Atatürk'ü unutturmaksa hiç heveslenmesinler. Her millet devletini kuranı kalbinde ayrı bir yerde tutar" dedi.

Öte yandan Balbay terör örgütlerinin öğrencilere öğretilmesinin ters tepebileceğine dikkat çekerek, "Bir araştırmada çocuklara sürekli uyuşturucunun zararlarından söz edilmesinin çocukların merakına neden olduğu ortaya çıkmış. Siz gencecik beyinlere uç kavramlar öğretirseniz nasıl karşılık alacağınız belli olmaz. Bunun yerine bilimi, sanatı öğretin" açıklamasında bulundu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.