Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen

Başaran Holding Yönetim Kurulu Başkanı MHP'den Aday Adayı

İş ve cemiyet hayatının tanınan isimlerinden Başaran Holding yönetim kurulu başkanı Ömer Faruk Başaran MHP'den Kocaeli milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu,

Ömer Faruk Başaran Kimdir?

1965 yılında İstanbul’da doğdu. Ömer Faruk Başaran ilk, orta ve lise tahsilini Gebze’de tamamladı. Yükseköğrenimini Londra’da USIU EUROPA – CAMPUS’da “İş İdaresi” dalında bitirdi. (1983 – 1987). Vatani görevini Marmaris Aksaz Karaağaç’ta kısa dönem deniz kuvvetlerinde tamamladı. 1987 yılında atıldığı iş hayatına, halen inşaat başta olmak üzere ticaret ve sanayi konularında yurtiçi ve yurtdışında faaliyet gösteren Başaran Grup Yönetim Kurulu Başkanı olarak devam etmektedir.

Ömer Faruk Başaran, 1990’lı yıllarda Atılım firmasını kurarak, Türkiye’de ilk defa sosyal hizmetlerde 14 branşta bir ilke imza atmıştır. Daha sonra Nur-iş Otomobil Organizasyon A.Ş. firmasını kurmuş ve kampanyalı otomobil organizasyonları gerçekleştirmiştir. Yine aynı yıllarda çeşitli inşaatları, kat karşılığı usulü ile yapmıştır. 1997 yılında Türk iş dünyasının önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) Gebze Şubesi’ni kurarak, Kurucu Başkanlığını yapmıştır.

Daha sonra MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği ve Otomotiv –Yedek Parça Meslek Komitesi Başkanlığı görevlerinde yer almıştır. 2001 yılında Gebze Genç Sanayici ve İşadamları Derneği’ni (GENÇSİAD) kurmuş ve kurucu başkanlığını yapmıştır. Gebzespor’da Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde de bulunan Ömer Faruk Başaran, Gebze Ticaret Odası’nda (GTO) Meclis Üyeliği, Elektrik ve Otomotiv Meslek Komiteleri ile Dış İlişkiler Çalışma Grubu üyeliklerinde bulunmuştur.

2008 yılında Gebze Ticaret Odası Vakfı’nın Kurucu Üyeleri arasında yer almıştır. Ömer Faruk Başaran, 2002 yılında Merhum Turgut Özal’ın kurduğu Anavatan Partisi’nden (ANAP) Kocaeli Milletvekili adayı olmuştur. 22 Mart –1 Nisan 2007’de iş ve yatırım olanaklarının değerlendirilmesi amacıyla Güney Amerika ülkelerinden Kolombiya’ya giden Ömer Faruk BAŞARAN, Colombia Resario Üniversitesi’nde “Türkiye Ekonomisi ve Türkiye’nin Tanıtımı” konulu İngilizce bir konferans verdi.

2008 yılı başında İstanbul’da kurulan Arena Uluslararası İnşaat ve Dış Ticaret A.Ş’nin ve 2009 yılında kurulan Globaltek İnşaat San. Ve Tic. A.Ş.’nin kurucuları arasında yer alan Ömer Faruk Başaran, halen bu firmaların Yönetim Kurulu Başkanlığını sürdürmektedir. 2013 yılında Başaran Şirketler Topluluğu bünyesinde kurulan Başaranlar Yatırım Holding A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de üstlenmiştir.

2009 yılında, Sheikh Mohamed Eid M. T. Al Thani (Katar Devlet Bakanı ve Sheikh Eid Bin Mohammad Al Thani Charitable Association Başkanı), Ali Abdullah A.R.AI Suwaidi ile birlikte Fay Construction WII. Firmasını kurarak Katar’daki çeşitli inşaat ve enerji projelerinde yer almıştır. 2008-2012 yılları arasında İstanbul Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Üyeliği görevinde bulunan Ömer Faruk Başaran’ın aynı zamanda Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nda (DEİK) Türk – Azerbaycan, Türk-Belarus Yürütme Kurulu Üyelikleri ve Türk – Moğolistan İş Konseyi Başkan Yardımcılığı görevlerinde de bulunmuştur. İngilizce bilen Ömer Faruk Başaran, evli ve beş çocuk babasıdır. Ömer Faruk Başaran ve Başaran Ailesi Başaran Ailesi 1973 yılında, İbrahim Başaran’ın öncülüğünde elektrik piyasasının önemli bir kuruluşu olan Kondaş Kondansatör A.Ş.‘yi kurarak Türkiye’ye kazandırmıştır. Başaran’ların aile büyüğü ve oğlu İsmail Ağa (Soyadı Kanunu ile Başaran soyadını almıştır) Gebze’de “Ayvacılar, Ayvacıoğlu” lâkapları ile tanınırlardı. Cumhuriyetin ilk yıllarında tarım ve hayvancılık ile süt ve süt mamulleri imalatı işleriyle iştigal eden aile, 1965'te, İsmail Başaran’ın büyük oğlu Orhan Başaran ve küçük oğlu İbrahim Başaran, Başaran Kolektif Şirketi’ni kurarak; 1980’li yılların başlarına kadar Bedford, Tofaş, BMC, Uniroyal Lastikleri gibi güçlü markaların bayiliklerini yapmışlardır. Başaran Ailesi 1973 yılında, İbrahim Başaran’ın öncülüğünde elektrik piyasasının önemli bir kuruluşu olan Kondaş Kondansatör A.Ş.‘yi kurarak Türkiye’ye kazandırmıştır. Ömer Faruk Başaran'ın babası İbrahim Başaran 1988’de, Gebze Ticaret Odası Başkanı seçilmiş ve 21 yıl kesintisiz olarak bu görevini sürdürmüştür.

Başaran Şirketler Topluluğu Başaran Grup Şirketleri

Başyapı İnşaat Hazır Beton ve Asfalt San. Tic. A.Ş. MNF Yapı San. ve Tic. Ltd. Şti.

Özgür İnşaat Kuyumculuk Emlak Tur. Paz. San. ve Tic. Ltd. Şti.

Yurtdışı Ortaklıklar: Başaran USA – ABD FAY International Construction WLL. - KATAR Intertis Construction - MAKEDONYA Ortaklıklar: Başaran İnşaat Turizm San. ve Tic. A.Ş. Arena Uluslararası İnşaat A.Ş. Gamas Proje Taşımacılık Ltd. Şti

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.