Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi soner çetin recep tayyip erdoğan binali yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım: Teröre Destek Veren Belediyelerin Hesabı Görülecek

Başbakan Binali Yıldırım, teröre destek veren belediyelerin hesabının görüleceğini belirterek, “Devletten parayı alacaksınız, yol yapmak için, park yapmak için, sosyal destekler yapmak için. Bu kaynakları çeşitli yollarla, hileyle, düzenbazlıkla terör örgütüne aktaracaksınız. Yemezler” diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, Meclis’te AK Parti grup toplantısında konuştu. AK Parti iktidarının 2023 sürecinde gerçekleştireceği hedefleri anlatan Başbakan, ilk işlerinin ise terörü çözmek olduğunu söyledi.

Belediyelerin Hesabı Görülecek

Başbakan Yıldırım, teröre destek veren, Devletin kaynaklarını terör örgütüne aktaran belediyelerin hesabını soracaklarını belirtirken, HDP’lileri de isim vermeden eleştirdi. Yıldırım şöyle devam etti:

“Terörden sonra yapmamız gereken birkaç iş var. Bir tanesi teröre mali destek veren belediyelerin hesabını görmek. Devletten parayı alacaksınız, yol yapmak için, park yapmak için, sosyal destekler yapmak için. Bu kaynakları çeşitli yollarla, hileyle, düzenbazlıkla terör örgütüne aktaracaksınız. Yemezler. En kısa sürede devletin verdiği kaynakları millet için kullanmayan bu yerel yöneticilerden bunun hesabını soracağız. Burundan fitil fitil getireceğiz. ‘Ey ahali, ey hemşerilerim, biz hata yaptık. Siz doğrusunu yaptınız’ deyin, milletin bağrına düşün. Marifet havalimanı inşaatını 99 kez yakmak değildir. Marifet vatandaşın engellerini kaldırmaktır. Vatandaşın önüne hendek, çukur kazmak değildir. Şimdi operasyonlar bitti, ikinci adımı atıyoruz. Fiziki yenileme, sosyal yenileme. Doğuya, güneydoğuya yeni zenginlik merkezleri oluşturuyoruz. Ne olacak burada? Fabrikalar yapılacak. Fabrikaları biz yapacağız. Özel sektör işletecek. Ne olacak, oradaki bütün gençlerimize daha güzel bir gelecek göstereceğiz. Oyları Amerikalılar vermeyecek, Avrupalılar vermeyecek. Kendi vatandaşına git hesap ver. Tanışık’a gidemedin, Sur’a gidemedin.”

Yerli Uçağımızı Üreteceğiz

65. Hükümetin projeleri arasında yerli uçak üretimi de olduğunu anlatan Başbakan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“65. Hükümeti kurduğumuz günden bu yana yaklaşık 1 ay oldu. Türkiye'nin meselelerini çözmek için canla başla çalışıyoruz. Daha önceki hükümetlerdeki gibi birinci önceliğimiz demokrasimizi geliştirmek, hukuk devletinin yerleşmesini sağlamak, vatandaşlarımızın refahını, mutluluğunu artıracak tedbirleri almak. Türkiye'yi daha ileri götürmek, 2023 hedeflerini gerçekleştirmek için aynı kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Güçlü millet, güçlü orduyla ancak mümkündür. Türkiye’yi güçlendiriyoruz, ordumuz da güçleniyor, dostlarımıza güven veriyor, düşmanlarımıza da korku salıyor. Bundan sonra yapacaklarımız bununla sınırlı değil. Çalışmalarımız hızla devam ediyor. Ve önümüzdeki 2023 sürecinde inşallah bölgesel uçağımızı semalarımızda uçuracağız. Kuyruğunda Türk malı yazan uçağımızı uçuracağız. 2018’in sonunda alın teriyle uydumuzu gökyüzünün semalarında olacak.

Okul Müdürü Engel Oldu

Başbakan Binali Yıldırım, asıl olmak istediği mesleğin okul müdürlüğü olduğunu anlattı. “Bir hatıram oldu” diyerek başlayan Başbakan niye öğretmen olmadığını da şöyle açıkladı:

“Ortaokulda okurken, son sınıfta ben öğretmen okuluna gitmeye karar verdim. Çünkü burada amcamların yanında kalıyorum, onlara yük olmamak için bir yatılı okula gidip meslek kazanmayı kafaya koymuştum. Öğretmen olmak istiyorum ve öğretmen okulu sınavlarına girdim. Sınava iki gün kala sınav kâğıdını alacağım, dediler ki ‘Müdür senin sınav kâğıdını vermedi.’ Hasan Çelik, Rizeli. Gittim, biraz böyle sert mizaçlı. Asık yüzlü. Bizim Hayati Bey’e biraz benziyor. Ama öyle bir güzel gönlü var ki. O ciddi ve sert mizacın arkasında müthiş bir insan sevgisi var, tıpkı Hayati Yazıcı gibi. ‘Sen dedi, öğretmen mi olacaksın?’ dedi. ‘İzninizle, öyle’ dedim. Kâğıdı yırttı, çöpe attı. ‘Beni görmüyor musun, hadi git defol’ dedi. İki gün ağladım. Bizim gelecekle ilgili planımızı ortaokuldaki müdür çizmişti. Başka bir yola soktu, ondan sonrasına gerek yok. Öğretmen hakikaten çok önemli. Anneyi babayı çocukları görüyor ama zamanımızın daha çok okullarda geçiyor.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.