Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

Başbakan Binali Yıldırım’dan  Irak’a Terör Mesajı
Başbakan Binali Yıldırım, Irak gezisinde terör konusunda önemli mesajlar verdi. Yıldırım, “DEAŞ konusunda ortak hedefimiz bu sapık örgütü kontrol altına almak, ortadan kaldırmak.  Ve PKK bu terör örgütünün Batı'ya doğru yayılması, Şengal bölgesinde yayılması da asla kabul edebileceğimiz bir şey değildir”  dedi.

Başbakan Yıldırım, Irak gezisi çerçevesinde,  Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile düzenlediği basın toplantısında, PKK, DEAŞ ve FETÖ ile mücadele konularında önemli açıklamalar yaptı.

Gezinin çok verimli geçtiğini ve görüşmelerin çerçevelerini iki başlıkta topladıklarını anlatan Başbakan Yıldırım, terörle mücadele konusunda ortak adımları anlattı. Yıldırım, “Görüşmelerimizin çerçevesi iki başlık altında toplanabilir. Bunlardan bir tanesi terörle ortak mücadele, ikincisi de ekonomik konularda, yatırım konularında ve bölgenin huzura kavuşması konusunda daha fazla çalışmak. Özellikle terör bağlamında şunları ifade etmekte yarar var. Hem DEAŞ terör örgütü,  hem de PKK  ve FETÖ örgütü. Bunlar sadece Türkiye’nin meselesi değil, aynı zamanda Irak Suriye’nin de meselesidir” dedi.

-“BAŞBELASI SAPIK ÖRGÜT”-

Başbakan Yıldırım, Türkiye’nin üç ayrı terör örgütü ile mücadele ettiğini belirtirken, bu sorunun sadece Türkiye’nin sorunu olmadığına dikkat çekti.

Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bir yandan Musul’un DEAŞ’tan temizlenmesi için;  sizin de içinde aktif yer aldığınız, Irak Merkezi Hükümeti Koalisyon Güçleri bizim de verdiğimiz desteklerle bu operasyon yürüyor. Ama diğer yandan da biz Suriye’ de de büyük bir oranda DEAŞ’a karşı kuzey güney sınırlarımızda Fırat Kalkanı ile bir operasyon yürütüyoruz. Ortak hedefimiz bölgenin ve bütün insanlığın baş belası olan sapık örgütü kontrol altına almak ve ortadan kaldırmak. Bu konuda uluslararası camia daha çok destek vermelidir. DEAŞ’ın Irak’ta yaptığı istilalar sonucu yerlerinden edinen insanlara büyük destek oluyorsunuz. 300 bin civarında Iraklı kardeşimizi biz kabul ettik evimizi açtık. Diğer yandan PKK terör örgütü ile hem yurt içinde hem de bölgede mücadelemiz sürüyor. PKK’nın ırak topraklarından ülkemize gerçekleştirdiği faaliyetler ve saldırılar asla kabul edilemez. Bu konuda gereken neyse hepsi sonuna kadar yapılacak. Ve bu terör örgütünün batıya doğru yayılması Şengal bölgesinde yuvalanması da asla kabul edeceğimiz bir şey değildir. Bu güvenlik meselesidir. Sadece Türkiye’nin değil, aynı zamanda sizin de bir güvenlik meselenizdir.  Irak’ında Merkezi Hükümetinin de aynı zamanda bir güvenlik meselesidir.”

-“MÜŞTEREK MÜCADELE”-

Terörün sadece Türkiye’nin ortak meselesi olmadığına dikkat çeken Başbakan, “O bakımdan burada müşterek bir çalışmaya ihtiyaç var. Bunun Avrupalı ve Amerikalı dostlarımıza da anlatıyoruz. Diğer yandan PYD’ nin, Suriye bölgesinde oldu bitti yapmasını da asla rıza göstermeyiz. Orada yaşan Peşmergeleri,  Arapları yerinden yurdundan ettiler, adeta bir işgal içerisine girdiler. Adını ne kadar değiştirirse değiştirsin bunların ne yaptığını biliyoruz.  Bunlar PKK’dan türemiş isim değiştirmeleri işin esasını değiştiremez” diye konuştu.

-“EKONOMİK İŞBİRLİĞİ”-

Başbakan ekonomik konularda alınan kararları da şöyle anlattı:

“Ekonomik konularda bakanlarımız çalışmalarını yaptılar. Ekonomi konularını görüşmek üzere ocak ayında bir komisyon kurulacak. Bu vesileyle Erbil'de bir iş forumu gerçekleştirilecek. Ticaretin daha da artırılması için gerekli tedbirleri alacaklar. Sağlık alanında da müşterek çalışmaları geliştirmeyi amaçlıyoruz. Hastaların tedavisi konusunda gerekli desteği veriyoruz. Bunu daha da geliştirebiliriz, burada tedaviler, Türkiye'den gelecek uzmanlar marifetiyle yapılabilir. Enerji, taşımacılık, eğitim konularında da benzer çalışmaları yapacağız.”

Yıldırım, özellikle burada  FETÖ okullarının kapatılması konusunda verilen desteğe de teşekkür etti.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.