Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit adana tesk yunanistan Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener esnaf

Başbakan Davutoğlu, AK Parti Grup Toplantısında Konuştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara’da meydana gelen saldırının PKK ve PYD tarafından planlandığını bir kez daha vurgulayarak, bazı partileri terör örgütlerine destek vermekle suçladı. Davutoğlu, “Bazı partiler PKK'yı aklamaya çalışıyor. Sadece ve sadece YPG'yi temize çıkarma çalışması var. Bizim kanıtlarımız, belgelerimiz ortada. PKK'nın sözcüsü PKK'yı aklamaya çalışıyor, HDP Ankara'daki terör saldırısına karşı bildiriyi Meclis’te imzalamadı. Sırtlarını terör örgütüne dayadıkları için imza atamadılar.Kılıçdaroğlu DAEŞ faktörünü öne sürüyor. İnternetten resim bulup hemen YPG'yi temize çıkarmaya çalıştılar” dedi.

-TERÖR SALDIRISI-

Başbakan Davutoğlu, Meclis’te AK Parti Grup toplantısında konuştu. Konuşmasına geçen hafta Ankara'da meydana gelen bombalı saldırıya değinerek başlalayan Davutoğlu, “Patlamada hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Cuma önce GATA ve sonra Kocatepe'deki törende tüm şehit yakınları o kadar vakurdu ki, teröristleri sevindirmediler. Biz başımızı hiç öne eğmedik, eğmeyeceğiz” diye konuştu.

-ANKARA’YA ÖZGÜ TERÖR ÖNLEMİ-

Her ilin özgün durumu göz önünde bulundurularak, güvenlik önlemlerinin daha sıkı alınacağını vurgulayan Başbakan Davutoğlu, Ankara'ya da has bir güvenlik anlayışı gözettiklerini söyledi. Davutoğlu, “Ankara'nın huzur ve emniyeti için ne gerekiyorsa bunu süratle yapacağız. Personel takviyesi gerekiyorsa yapacağız” dedi. Davutoğlu, terörle mücadelenin çok boyutla ele alınacağını da dile getirdi.

-SALDIRI PYD VE PKK TARAFINDAN YAPILMIŞTIR-

Başbakan, Ankara’da meydana gelen saldırı ile ilgili detayları bir kez daha yineledi. “Saldırı PYD ve PKK tarafından yapılmıştır” diyen Davutoğlu şöyle dedi:

“YPG-PKK işbirliği ortaya konmuştur. 21 kişilik terör şebekesi ortaya çıkarılmıştır. Saldırının ardından her türlü tedbir alınmış ve soruşturma büyük ölçüde sonuca bağlanmıştır. Emniyet birimlerimizin hızlı ve etkin bir çalışması sonucu YPG-PKK işbirliği ortaya konmuştur. PKK'dan talimat ve destek alan bu terör örgütünün faaliyetleri ortadadır. Kanıtlar ortada açık ve nettir. Bu PKK ve YPG işbirliği ile yapılmıştır.  PKK'dan talimat ve destek alan bu örgütün Türkiye'ye yönelik faaliyetleri ayanen ortadadır. Kanıtlar çok açık ve net ortadadır.”

-TÜRKİYE’DE BAZI  PARTİLER YPG’Yİ TEMİZE ÇIKARMAYA ÇALIŞIYOR-

Bazı partilerin ve birilerinin terör örgütü PYD ve PKK’yı aklamaya çalıştığını öne süren Davutoğlu HDP’yi sert bir dille suçlarken, CHP’yi de eleştirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun DEAŞ’ı hedef göstererek, dikkatleri başka yöne çevirdiğini iddia eden Başbakan Davutoğlu şöyle dedi: 

“Bazı partiler PKK'yı aklamaya çalışıyor. Sadece ve sadece YPG'yi temize çıkarma çalışması var. Bizim kanıtlarımız, belgelerimiz ortada. Zaten bunlar hırsız misali isim değiştirip duruyorlar, KCK'sı, PKK'sı, PYD'si, TAK'ı şusu busu hepsi aynı terör yapılanmasındadır. Sahipleri de kuklacıları da aynıdır. Sayın Kılıçdaroğlu da DAEŞ'i söyleyerek dikkatleri başka yöne çekmeye çalışıyor. Zihin bulandırmaya yönelik gayretler, YPG'yi temize çıkarma gayreti ortaya çıkmıştır. YPG'yi temize çıkarma çalışması var. Bizim sağlam kanıtlarımız ortada, isteyen ülkelerle paylaştık. İsim değişince şeytani eylemlerini gizleyebileceklerini sanıyorlar. Bu kirli oyunun sahipleri deşifre edeceğiz, piyonlarını da uygun gördüğümüz şekilde cezalandırmaya devam edeceğiz.  Bu olay PKK ve PYD iş birliği ile planlanmıştır. PKK'nın sözcüsü PKK'yı aklamaya çalışıyor, Kılıçdaroğlu DAEŞ faktörünü öne sürüyor. İnternetten resim bulup hemen YPG'yi temize çıkarmaya çalıştılar. Eğer bir örgüt bunu üstlenecekse neden 3 gün bekledi? Bunların hepsi PKK ve YPG'yi aklama kampanyası.”

-HDP TERÖRİSTE TAZİYEYE GİTTİ-

HDP’yi açık bir dille PKK ve PYD’ye destek vermekle suçlayan Başbakan Davutoğlu, “Türkiye paritsi olacağını iddia ederek seçime giden partinin Ankara saldırısı karşısında sessiz kaldığını gördünüz” ifadelerini kullandı. Cinayetleri lanetlediklerini dahi söyleyemediklerini belirten Davutoğlu, HPD’nin sırtını terör örgütüne dayadığını dile getirdi. Davutoğlu konuşmasına şöyle devam etti:

“HDP'nin Ankara'daki saldırı karşısındaki utanç verici tavırlarını gördünüz. HDP, terör saldırısına karşı bildiriyi Meclis’te imzalamadı. Sırtlarını terör örgütüne dayadıkları için imza atamadılar. Kınama bir tarafa bir HDP'li milletvekili Ankara saldırganı olduğunu iddia ettiği teröristin taziyesine gidiyor. Bunlar ne kaderimizde beraberler ne kederimizde. Milletimizin yasıyla, onuruyla dalga geçiyorlar. O partinin yetkilileri bu konuda adım atacak mı bilmiyorum. Birileri kınayacak, saz çalacak; birileri de Türklerin ve Kürtlerin kanı üzerinden siyaset yapacak. İnanıyorum ki o partiye oy veren herkes bir kez daha muhasebe yapmıştır. Bu ülkeye gönülden bağlı hiç kimse, helal süt emmiş hiçbir insan teröre sempati ile bakamaz. Bunlar kötülükten, kandan, gözyaşından besleniyorlar. Bunlar açıklama yapmak zorundalar. Bu insanlığa karşı yapılan bir ihanettir. Provakasyon yapıyorlar, ülkede çatışma çıkarma gayretindeler. Etnik bir kutuplaşma içindeler.”

-HESAP VERECEKLER-

Teröre sıtlarını dayayan ve destek veren herkesin hukuk içeresinde hesap vereceğini vurgulayan Başbakan, “Hiç kimse şüphe etmesin.Bunların hesaplarını soracağız. Teröre destek veren herkes hukuk içerisinde hesap verecek” diye konuştu. Sınırdaki gelişmeleri takip ettiklerini belirten Davutoğlu, “Ulusal güvenlik için bir an olsun tereddüt göstermeyiz. Kimseden izin almaz, operasyon ve harekat hesabı vermeyiz. Bu coğrafyada Kürtlerin de Ezidilerin de Türkmenlerin de en büyük dostu Türkiye'dir. Önümüze çıkan engelleri azimle aşacağız” dedi. 

CHP’nin başından beri anayasa çalışmalarını sobate ettiğini ve sabote edeceğini bildiklerini belirten Davutoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Artık millete verdiğimiz söz yerine getirilsin dedik. Meclis Başkanımızın çağrısı ile komisyon çalışmalara başladı. Ancak sabote girişimleri de başladı.CHP değişmiyor, galiba hiç değişmeyecek. Kılıçdaroğlu ile yaptığımız görüşmede de ilkemizi belirlemiştik. Son tavırları bu ilkesel yaklaşıma açık bir çelişki teşkil etti. CHP ve CHP'nin arkasındaki zihniyet ayak diriyor. CHP'liler bile dolaylı yollardan uzlaşmayı sabote ediyorlar. Bahaneler uyduruyorlar. Ön şarta bağladılar. Bizim anlaşmamız tam bir açık yüreklilik ile tartışmaktır. Darbe hukukundan arındırma komisyonu dediler. Bunu bahane ederek masadan kalktıkları günün sabahı CHP'nin bu oyunbozarlığını öngörerek çağrıda bulunmuştum. Hukukumuzdan darbe izlerini silmeye yönelik sağlam irademiz var. Siz de samimiyseniz bugün bu amaçla ayrı bir çalışma grubu oluşturalım demiştim.”

-PARTİLERE ÇAĞRI-

Partilere yeniden "anayasa masasına oturun” çağrısı yapan Davutoğlu, AK Parti’nin kendi teklifini sunacağını da açıkladı. Davutoğlu şöyle dedi: 

“Partilerimize çağrım; Türkiye'ye yakışan yeni anayasa için tarihi sorumluluğa ortak olmaları. Bu parti meselesi değildir. Gerekli adımları atmak durumundayız. Bütün bu samimi çağrılarımıza rağmen partilerimiz bir uzlaşmaya varamazlarsa biz AK Parti olarak miletimize verdiğimiz sözü yerine getireceğiz. Türkiye'ye ihtiyacını duyduğu yeni anayasayı kazandıracağız. Gelin hemen bu hafta içinde darbe dönemlerinde çıkarılmış olsun olmasın anti demokratik hükümlere yönelik ortak komisyonu bugün kuralım. Hiçbir ön şart koymayalım. İsteyen başkanlık sistemini isteyen parlamenter sistemini önerir dedik. Bugün de aynı noktada duruyoruz. Kervanı baştan planladık. Bize hiçkimse bir şey dayatamaz.”

-REFORMLARA DEVAM-

Hükümet olarak, reformlara devam edeceklerini belirten Başbakan, teröre karşıda mücadelenin sürdüğünü söyledi. Reform üzerine reform yaptıklarını anlatan Başbakan Davutoğlu, “İki ayda üç aylık reformların yüzde 50'sini, vaatlerimizin yüzde 77'sini hayata geçirdik” dedi. Bir ay içinde de bütün vaat ve reformları hayata geçireceklerini belirten Davutoğlu,  “Siyasi etik kanunu, şeffaflığın artırılması, cemevilerine statü, taşeronların istihdamı gibi konularda reformlarımızı Meclis'e sevk etmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.