Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti binali yıldırım Melatonin hormonu Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Cansu İvecen Kuru Gürültü Halil İbrahim Bekdemir

Başbakan Davutoğlu Anayasa Ve Dokunulmazlıklar İle İlgili Konuştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, milletvekili dokunulamazlıkları ile ilgili AK Parti’nin hazırladığı anayasa değişikliği teklifini bugün yarın Meclis Başkanlığı’na sunacaklarını açıklarken, HDP’li milletvekilleri için “sözde milletvekili” ifadesini kullandı. Davutoğlu, “Son imzayı ben attım. Teröre ve teröristlere destek veren sözde milletvekillerinin dokunulmazlıkları ile ilgili süreç için geçen hafta Anayasa değişiklik teklifimizi imzaya açmıştık. İmzaları tamamladık. Son imzayı biraz önce ben attım. İnşallah bugün, yarın milletvekillerimizin teklifi Meclise sunulacak” dedi.

Davutoğlu, Meclis’te AK Parti grup toplantısında konuştu. Milletvekili dokunulmazlıkları ile ilgili partisinin hazırladığı anayasa değişikliği teklifine kendisinin de imza attığını belirten, Başbakan teklifin bugün ya da yarın Meclis Başkanlığı’na sunulacağını açıkladı.

Başbakan Davutoğlu, Anayasa değişikliği teklifi ile milletvekili dokunulmazlıklarının bir kereye mahsuz kaldırılacağını belirtirken, kimlerin dokunulmazlığının kaldırılacağının ise adresini gösterdi.

 

"SÖZDE VEKİLLER"

Teröre destek veren milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılacağını vurgulayan Davutoğlu,“Teröre ve teröristlere destek veren sözde milletvekillerinin dokunulmazlıkları ile ilgili süreç için geçen hafta Anayasa değişiklik teklifimizi imzaya açmıştık. İmzaları tamamladık. Son imzayı  ben attım. İnşallah bugün, yarın milletvekillerimizin teklifi Meclise sunulacak. Her şey ayan beyan ortaya çıkacak. Kim dokunulmazlıklarının kalkmasından korkuyormuş kim korkmuyormuş, ortaya çıkacak. Hesap vermekten korkanlar bakalım Meclis'te teklifimize nasıl oy verecek? Buradan da muhalefet partilerine bir çağrıda bulunuyorum. ‘teröre destek verenlerin dokunulmazlıkları kaldırılsın’ diyenleri göreceğiz. Tekrar ediyorum; muhalefet çağrım tek seferde yargı yolunu açan bu teklife destek olmalarıdır. Hepsini göreceğiz. AK Parti'nin alnı da ak, vicdanı da ak, geleceği de ak olacak. Hesap vermekten korkanlar bu Meclis'te teklifimize nasıl cevap verecekler” açıklamasını yaptı.

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti’nin hazırladığı ve yakın zamanda kamuoyuna sunulacak yeni anayasada “başkanlık sisteminin” olacağını bir kez daha söyledi. Başbakan Davutoğlu, “Milleti değil devleti tanımlayan, güçler ayrılığı ilkesi ve başkanlık sistemini öngören bir anaysa için çalışmalarımızı tamamlıyoruz. En kısa zaman gerekli adımları atacağız” dedi.

Davutoğlu, Meclis’te AK Parti Grup toplantısında konuştu. Dün, Suriye’den DEAŞ terör örgütü tarafından Kilis ve Hani’ye gerçekleşen saldırıları değerlendiren Başbakan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin angajman kuralları çerçevesinde anında karşılık verdiğini söyledi. TSK’nın, DEAŞ mevzilerini vurduğunu belirten Davutoğlu saldırı ile ilgili, “Ülkemizin savunması için her türlü tedbir ve önlemi alıyoruz. Böyle kritik günlerde destansı mücadele veren Kilis halkını provoke edenlere karşı milli birlik içinde kalmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin,  bir yandan DEAŞ saldırısına uğrarken, diğer yandan PKK saldırılarına hedef olduğunu ve olmaya devam ettiğini vurgulayan Başbakan, “PKK dün Hani ilçesinde karakola saldırdı. 2 kahraman askerimiz şehit olurken 52 kişi de yaralandı. Bu caniler yakıt tankerini patlatıyor. Alçakça, korkakça, kalleşçe eylem. Herkes şunu bir kez daha gördü bunlar vahşi bir katil, hak ettiklerini yaşayacaklar, yaşatacağız” diye konuştu.

 

 

TERÖR SALDIRILARI

Terör saldırıları özellikle PKK terör örgütünün saldırıları ile ilgili bir kez daha isim vermeden HDP’yi hedef alan Başbakan Davutoğlu şöyle dedi:

“7 Haziran'dan sonra bir sürü oyunun, kumpasın içine girdiler. Seçim sonuçlarını bir fırsat gibi görerek terör örgütleri üzerinden saldırmaya başladılar. Millet AK Parti Türk siyasi tarihin en yüksek oyuyla iktidara getirdi. Kandil'e selam gönderenler, hendek kazananların ellerini öpenler hep beraber hayal kırıklığına uğradılar. Çukur kazanlar, düştükleri çukurdan çıkamayacaklar. Kazdıkları hendeklere kendileri düştüler, o çukurdan çıkamayacaklar. Kantonculuk, özyönetim oyunu oynayanlar milletimizin feraseti sayesinde mutlaka kaybedecekler. Kaybettikleri için yalana iftiraya başvuruyorlar. Mardin, Bingöl, Silopi, Diyarbakır'da bizzat gördük ki, milletimiz bu şiddet şebekesini görmek istemiyor. Her geçen gün kaybediyorlar ve yalana bulaşıyorlar. Gençleri okullardan, camilerden uzaklaştırarak, canlı bomba olmaya özendiriyorlar. Geçmişte terörle mücadele esnasında yapılan yanlışlar tarihe karışmıştır. Her türlü tedbiri alıyoruz.”

 

 

“TÜRKİYE UZAY AJANSI KURULUYOR”

AK Parti’nin seçim vaatlerinde yer alan icraatların yüzde 70’ini gerçekleştirdiklerinin altını çizen Davutoğlu, vaatleri gerçekleştirmeye devam edeceklerinin de altını çizdi.

Bugüne kadar yapılan icraatları anlatan Davutoğlu, önümüzdeki üç ay içerisinde neler yapacaklarını da, “Ülke genelinde ideal yargılama süresinin belirlenmesi. İş uyuşmazlıklarında iş mahkemelerinin yapısı ve işleyişi gözden geçirilecek. Kamu yönetimi alanı, kamu hizmetlerinin adil, etkili, verimli, süratli sunumu sağlayacak şekilde kurumlar arasında yetki mükerrerliklerin kaldırılması, bürokrasinin azaltılması, siber tehlikelerin giderilmesi, kalkınma ajansları ve yatırım destek ofislerinin daha etkin hale getirilmesinin çalışmaları devam ediyor. Yüksek öğretim kanunun hazırlanması, eğitim fakültelerinin yeniden yapılandırılması çalışmalarını tamamlayacağız. Yeni şartlara uyum gösterecek sağlık reformu geliştirilecek. Uyuşturucu ile mücadele etkinleşecek. Kamu maliyesi anlamında vergi usul kanunu güncelleştirilecek. Gümrüklerde belge ve onaya ilişkin işlemlerin elektronik ortamda geliştirilecek. Yatırımlarda bürokrasinin azaltılması, uluslararası sermayenin ülkemize çekilmesi, yurtdışında yaşayan nitelikli insan gücünün ülkemize kazandırılması, enerji verimliliğinin teşvik edilmesi çalışmalarını da önümüzdeki 3 ay içerisinde tamamlayacağız. Üç ay içinde Türkiye Uzay Ajansı'nı inşallah kuruyoruz. Vatandaşlarımızın Avrupa'ya vize muafiyetiyle ilgili düzenlemeleri en kısa zamanda tamamlayacağız. Geleneksel irfan merkezleri ve cemevlerine hukuki statü tanınmasını sağlayacak ve bu kurumların ihtiyaçlarını karşılayacak bir kanunu sivil toplumla da görüşerek kısa zamanda tamamlamayı düşünüyoruz” sözleriyle dile getirdi.

 

ANAYASA ÇALIŞMALARI

Anayasa ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Davutoğlu, yeni anayasa yapımı ile ilgili de vaat ettiklerini en kısa sürüdü gerçekleştireceklerini söyledi.

AK Parti olarak yeni anayasa yapmaktan geri adım atmayacaklarını belirten Başbakan Davutoğlu, “Milleti değil devleti tanımlayan, güçler ayrılığı ilkesi ve başkanlık sistemini öngören bir anaysa için çalışmalarımızı tamamlıyoruz” dedi. Davutoğlu, “En kısa zaman gerekli adımları atacağız ve kemale erdiğini düşündüğümüzde milletimizin dikkatine ve Meclis'e sunacağız” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.