Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp abd Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Başbakan Davutoğlu: Cerattepe'nin İstismar Edilmesine İzin Vermeyiz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Artvin Cerattepe’deki maden işletmesinin mahkeme kararı sonuçlanana kadar çalışmalarını durduracağını söyledi. Herkesin hukuk devletinin gereği olarak mahkeme kararına saygı duyacağını ifade eden Davutoğlu, “Şu ana kadar Artvin’de bu anlamda yapılan bazı istismarların da önüne geçilecek. Biz bu kadar şeffaf ve açık bir şekilde davranırken bu konunun istismar edilmesine asla izin vermeyiz” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya’da 42 tesisin toplu açılış ve temel atma töreninde konuştu. Törene Cerattepe konusunda Artvin’den gelen heyetle görüşerek geldiğini söyleyen Davutoğlu, şöyle konuştu:

“Artvin, güzel Konya gibi dünyanın en güzel coğrafyalarından birisidir. Yaylaları, dağları, tepeleri ve dereleri her birinin korunması bizim için asli bir görevdir. Benzer şekilde zengin maden kaynaklarımızı değerlendirmek ülkemizin ekonomik zenginliği ve refahı bağlamında bir diğer öncelikli görevimizdir. Mesele her iki görevi de birbiriyle çelişmeden yapabilmektir. Hangi görüşte olursak olalım. İster çevreci olalım, ister enerji kaynaklarını kullanmayı önceleyen bir yaklaşım içinde olalım. Şu iki konuda hepimiz anlaşabilmeliyiz. Bu ülkenin havasını, suyunu, taşını, toprağını hep beraber koruyacağız. Aynı şekilde bu ülkenin doğal kaynaklarının da ekonomiye bir katkı olarak sunulması için hep beraber çalışacağız. Bunlar birbirleriyle çelişen durumlar değildir.”

Artvin’de ilk çalışmaları 2009 yılında başlayan mevcut projede, maden çalışmasının açık galeri olarak gerçekleştirilmesi düşüncesi vaktinde olmuşsa da çevreye zarar verilmemesi için kapalı galeri uygulamasına karar verildiğini ifade eden Davutoğlu, “Yani yerin üstündeki güzelliğimizi de yerin altındaki zenginliğimizi de korumaya ve insanımıza hizmet etmeye kararlıyız” dedi.

-TELEFERİK İÇİN KESİLEN AĞAÇLAR BİLE MİSLİYLE YENİDEN DİKİLECEK-

Başbakan Davutoğlu, Artvin’den gelen heyetle yaptığı görüşme sonucu hükümet adına bazı teminatlar verdiğini söyledi ve şöyle açıkladı:

“Cerattepe’deki maden işletmesi mahkeme kararı sonuçlanana kadar çalışmalarını durduracak. Herkes hukuk devletinin gereği olarak mahkeme kararına saygı duyacak. Aynı şekilde izinsiz gösterilerden kaçınılarak şu ana kadar Artvin’de bu anlamda yapılan bazı istismarların da önüne geçilecek. Biz bu kadar şeffaf ve açık bir şekilde davranırken bu konunun istismar edilmesine asla izin vermeyiz.

Maden işletmesi kesinlikle kapalı galeri olacak. Bugün veya yarın her ne gerekçeyle olursa olsun açık galeri uygulamasına geçilmeyecek.

Galeriden çıkarılacak maden yerinde işletilmeyecek taşınarak işletilecek.

Galeriden çıkarılan madenin Murgul’a taşınması çevre dokusunun korunması amacıyla kara yoluyla değil teleferikle olacak

Madenin teleferikle taşınması için kesilen ağaçlar minimum düzeyde tutulacak ve misliyle bu ağaçlar yeniden dikilecek.”

-“İLLEGAL GÖSTERİLER YAPILAMAYA DEVAM EDİLİRSE KAMU DÜZENİ MUHAFAZA EDİLECEKTİR”-

Davutoğlu, bu teminatların hem Artvin’in doğal dokusunun korunmasına hem de vatandaşların endişelerine verdiği önemi gösterdiğini belirterek, “Bütün bu teminatlara ve doğal zenginliğimizin korunması için aldığımız tedbirlere rağmen birileri ‘Biz zenginliklerimizin yer altında kalmasını istiyoruz’ derse, hele hele buradan hareketle bir takım illegal gösteriler yapılamaya devam edilirse, bir takım yanlış uygulamalar içine girilirse, Artvin’de de Türkiye’nin her yerinde de kamu düzeni kesinlikle muhafaza edilecektir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.