Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

Başbakan Davutoğlu Kazak Mevkidaşı ile Görüştü

Başbakan Davutoğlu, Kazakistan Başbakanı Karim Masimov ile bir araya geldi.

Hükümet Evi'ndeki, Davutoğlu-Masimov görüşmesi yaklaşık 1 saat sürdü. Daha sonra heyetlerarası görüşmeye geçildi.

Başbakan Davutoğlu, heyetlerarası görüşmede yaptığı konuşmada, ortak kültürün yanında ortak stratejik çıkarları olan ve birbirini bütünleştiren coğrafyalarda olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı sıfatıyla Kazakistan'a ilk ziyaretini gerçekleştirdiğini ifade eden Davutoğlu, bu ziyaretin ilk olmakla birlikte son da olmayacağını belirtti.

Türkiye ile Kazakistan'ın birbiriyle çok yakın ilişkilere sahip olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Türkiye ile Kazakistan ortak sınırımız olmamakla birlikte komşu ülke saydığımız iki dost ülkedir. Kazakistan'ın bağımsızlığından sonra Türkiye ile Kazakistan arasında ilişkiler en üst düzeye yükselmiş ve Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği kurulmasıyla en üst düzeye çıkmıştır. Sayın Nazarbayev'i de bu çerçevede önümüzdeki aylarda ağırlamaktan büyük memnuniyet duyacağız" diye konuştu.

Davutoğlu, Masimov ile görüşmesinde birçok konuyu ele aldıklarını, her konuda ortak perspektife sahip olduklarını, Türkiye ile Kazakistan arasında ticaret, ekonomi ve ulaştırmada işbirliği alanlarını geliştirmekten büyük memnuniyet duyacaklarının altını çizdi.

Heyetlararası görüşmeye, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Başbakan Başdanışmanı Ali Sarıkaya, AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.