Başbakan: Her Makamı Elimin Tersiyle İterim

Davutoğlu, Başbakanlık tarihinin en kısa konuşmasını gerçekleştirdiği AK Parti grubunda, "pelikan" dosyasında hakkında yer alan iddialara ve AK Parti Teşkilatı atama yetkilerinin kendisinden alındığı iddialarına yanıt verirken, “Bu kadroların üzülmesine izin vermem. Bugün herkes imtihanlıdır. Kim ne fitne yaparsa yapsın, kim ne yazarsa yazsın, biz bu iki yazıcının dosyasından korkalım, Allah'tan korkalım. Umudunu AK Parti'ye bağlayan milyonlar merak etmesin. Nefsimi ayaklar altına alırım, bir faninin terk etmeyeceği düşünülen her makamı elimin tersiyle iterim ama asla bu kutlu hareketteki hiçbir dava arkadaşımın kalbini kırmam” sözlerini dile getirdi.

Davutoğlu, Meclis’te AK Parti Grup toplantısında konuştu. Başbakan Davutoğlu'nun kısa konuşmasında mesajları daha çok Cumhurbaşkanı Erdoğan ve parti tabanına yönelik oldu.

“Sizlerle birlikte aynı davaya hizmet etmekten gurur duyuyorum” diyen Davutoğlu kendisinden alınan teşkilat yetkilerini üstü kapalı değerlendirdi. Başbakan Davutoğlu şöyle dedi:

“AK Parti hareketinin bir mensubu olmaktan büyük onur duyuyorum. Sizler gibi doğru yol arkadaşlarıyla, bütün tuzaklara karşı bu harekete hizmet etmekden daha değerli bir şey yok. Milyonların gözyaşı ve dualarıyla varılan bu hareket; tüzüklerle, kurultaylarla varlık kazanmasından daha fazlasıdır. Nesillerce ödenen bedellerin neticesidir AK Parti. En kıymetli hazinemizdir. Bu dava yeryüzünün sorumluluğunu taşıyan bütün mahlukata karşı sorumlu olanların davasıdır. Türkiye evimiz yurdumuz değil, aynı zamanda yüzbinlerce mazlumun yüzünü döndüğü topraklardır. AK Parti milletle siyaset yapma geleneğinin son halkasıdır. Bizler küresel güçlerin çakma yerli versiyonların papuç bırakmayız. Birileri iftira ve kumpaslarla uğraşırken, biz milletimize hizmet için koşturuyoruz. Her hafta başka bir ilde onlarca açılış yapıyoruz.”
 

 

 

HER MAKAMI ELİMİN TERSİYLE İTERİM

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı ile arasında sorun yaşandığı iddialarına yanıt verirken ilk kez “böyle bir şey yok” demedi. “Makamları elimin tersiyle iterim” diyen Başbakan Davutoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz başka partiler gibi değiliz. Biz siyasi menfaatlerinin peşinde koşanlardan değiliz. Bizim derdimiz Türkiye'yi hedeflerine ulaştırmaktır. Türkiye'nin yeni nesillerine doğru örnek olmaktır. İnandığımız doğrulardan, lekesiz ve temiz siyasetten geri durmayacağız. Bütün bu dava, bütün bu faaliyetler, bütün bu tüzükler, bütün bu kurallar sırat-i müstakim (istikamet yolu) olmak içindir.  Umudunu AK Parti'ye bağlayan milyonlar merak etmesin. Nefsimi ayaklar altına alırım, bir faninin terk etmeyeceği düşünülen her makamı elimin tersiyle iterim ama asla bu kutlu hareketteki hiçbir dava arkadaşımın kalbini kırmam. Dünya mazlumlarının tek umudu olan bu ak hareketin zarar görmesine bu ak yürekli kadroların üzülmesine, beise düşmesine asla izin vermem. Bugün herkes imtihanlıdır. Kim ne fitne yaparsa yapsın, kim ne yazarsa yazsın, biz bu iki yazıcının dosyasından korkalım, Allah'tan korkalım.”

 

 

10 MADDELİK AK PARTİ

Başbakan Davutoğlu, AK Parti’yi 10 madde ile anlattı. Parti’sinin verdiği her görevi şerefle taşıdığını söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti’yi şöyle anlattı:

"AK Parti insanlık tarihinde kadim bir kökten gelmektedir. Bir parti kendini insanlık tarihi içinde doğru bir çerçeveye oturtursa kalıcı olur.  İki AK Parti milli demokrasi hareketidir. Millidir, yerlidir, bu toprakların ürünüdür.  Ak Parti sadece Türkiye'nin bir siyasi hareketi değil, bütün mazlum milletlerin siyasi hareketi olma özelliği taşır. AK Parti evrensel bir çağrının sözcüsüdür. Bu insan onuruna saygı çağrısıdır. AK Parti bir vizyon hareketidir. Biz bütün bu sağlam iddialı tefekkür dünyamızla, hizmet vizyonu üretememiş olsaydık siyasi olarak başarılı olamazdık. AK Parti ahlaki bir harekettir. Ahlaki özden kopan bir siyasi hareket bir müddet sonra çıkar bir hale dönüşür. Biz bir gönül, muhabbet hareketiyiz. Siyasi hareketler muhabbeti, sevgiyi kaybettiklerinden insanlıktan koparlar. Mekana muhabbet duymuyorsanız bizim hareketimizi anlayamazsınız. AK Parti ortak akıl hareketidir. AK Parti, üslupta nezaket partisidir. AK Parti bir disiplin partisidir.”

 

 

DOKUNULMAZLIK MESAJI

Başbakan Davutoğlu, kavgalı oturumla kabul edilen dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliğinden taviz vermeyeceklerinin altını çizdi. Teröre destek veren herkesin gerekli cezayı alacağını kaydeden Başbakan, “Terör örgütünü destekleyen herkese dokunulacak” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.