Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp abd Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: 107 Bin 174 Kişi İhraç Edildi

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, soruşturması kapsamında “Kanun Hükmünde Kararname ile yapılan ihraç sayısı 110 bin 778. 3 bin 604 kişi KHK ile görevlerine iade edildi. 107 bin 174 kişi net olarak ihraç edildi” dedi.

TBMM İçişleri Komisyonu, son çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameyi (KHK) görüşmek üzere toplandı. Toplantıya katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 15 Temmuz 2016’da yaşanan hain FETÖ darbe girişiminin ardından Türkiye’nin yaşadığı olağanüstü şartlardan dolayı OHAL’in getirildiğini ve daha etkin çalışabilmesi içinde uzatıldığını söyledi.

Bozdağ şöyle dedi:

“Yaşanan gelişmeler, örgütlenme yapısı çok ciddi zorluklar meydana getirmiştir. OHAL’in uzatılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Etkin kararlı hızlı mücadele etmek maksadıyla OHAL ilan edildi. Ortak temennimiz kısa süreli olmasıydı ama FETÖ’nün çalışma usul ve yöntemleri bu örgütle mücadelede çok ciddi zorluklar meydana getirdi. Dolaysıyla etkin mücadele için ihtiyaç duyuldu uzatıldı.”

Bozdağ,  bugüne kadar OHAL kapsamında 31 tane KHK çıktığını, bunlardan 5 tanesinin TBMM Genel Kurulu’nda görüşülerek kabul edildiğini hatırlattı. Geri kalan 26 KHK’nın da Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlandığını anımsatan Bekir Bozdağ, “Bu kararnamelerden 15 tanesi tedbir kararnamesi, ihraçlar,  İkisi tanesi hem tedbir amaçlı hem de  yasalarda düzenleme yapan KHK.14  tanesi sadece yasal düzenleme ihtiyaçlarını karşılamak üzere çıkartıldı” dedi.

OHAL KOMİSYONU

Bekir Bozdağ, yargı yolunu açmak üzere kurulan OHAL Komisyonu’nun aldığı kararları da şöyle açıkladı:

“Komisyona müracaat edenler için yargı yolu açıldı. Şuana kadar OHAL Komisyonu’na 105 bin 151 kişi müracaatta bulundu. Bin 562 müracaat hakkında karar verildi. 41 müracaat kabul edildi. Diğerleri reddedildi.  KHK’larla yapılan ihraç sayısı 110 bin 778. 3 bin 604 kişi KHK ile görevlerine iade edildi. 107 bin 174 kişi net olarak ihraç edildi.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.