Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer Pandemi chp cumhurbaşkanı erdoğan çin pkk tesk genel başkanı bendevi palandöken abd tesk türkiye istatistik kurumu gündem özeti

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “CHP, HDP’ye Barajı Geçirtti”

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 24 Haziran seçimlerde HDP’nin barajı aşmasında CHP’liler tarafından verilen oyların etkili olduğunu açıkladı.

"Kılıçdaroğlu kazanmayı hedefleyen biri değil. AK Parti'yi azaltmayı, eksiltmeyi hedefleyen bir siyaset ortaya koyuyor”

Bozdağ, katıldığı bir televizyon programında “Muharrem Bey'in performansının, Kılıçdaroğlu'unun performansıyla mukayese edildiğinde daha iyi olduğu açık, hep beraber gördük. CHP, kazanmaya odaklanmadı. Kılıçdaroğlu kazanmayı hedefleyen biri değil. AK Parti'yi azaltmayı, eksiltmeyi hedefleyen bir siyaset ortaya koyuyor.” dedi.

Bozdağ “AK Parti az vekil çıkarsın diye her CHP'li ailenin HDP'ye bir oy vermesi politikasını, CHP resmen kabul etmese bile, sandık sonuçları üzerinden baktığımızda, konuşulanlara tanık olduğumuzda çok net bir şekilde görüyoruz. Selahattin Demirtaş'la HDP'nin aldığı oy arasındaki farka baktığınızda 3 puan civarında. CHP'nin bir önceki seçimle bu seçim arasındaki oya baktığınızda 3 puan civarında. Bu oy nereye gitti? Çok net bir şekilde gözüküyor ki bu oy HDP'ye gitti. HDP'nin barajı aşması CHP'li seçmenlerin, CHP yönetiminin veya CHP'nin etkin isimlerinin, CHP adına kamuoyu etkileyicilerinin etkisiyle oraya akan oylardır." diye konuştu.

Bozdağ şöyle konuştu: ”CHP oylarıyla HDP'ye barajı geçirmiştir. CHP'nin Genel Başkanı, AK Parti'yi azaltma politikası güttüğü için CHP'nin kazanma politikasını hayata geçiremiyor. Hedefi kazanmak olmayanın, yarışlarda kendini ileri götürme, kazanma şansı yok. HDP barajı geçmemiş olmasaydı oradan CHP'ye kaç milletvekili gelecekti, bir de onun hesabını yapmaları lazım.

“Cezaevlerinde FETÖ'den tutuklu olanların büyük bir çoğunluğu, belki tamamı HDP'ye oy verdi"

Bozdağ, cezaevlerinde çıkan seçim sonuçlarına dikkati çekerek “Cezaevlerinde FETÖ'den tutuklu olanların büyük bir çoğunluğu, belki tamamı HDP'ye oy verdi. Dışarıda olanlardan verenler olabilir. Baktığınızda bu çok net gösteriyor.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.