Başbakan Yardımcısı Bozdağ: Kandil’de Her An Her Şey Olabilir

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, “Kandil’e daha önce defalarca Türkiye, operasyon yaptı. Bundan sonra da Kandil dahil Türkiye’ye dönük her türlü teröristin ve terör tehdidinin olduğu yere Türkiye’nin operasyon yapma hakkı mahmuzdur. Kandil’e bundan sonra da girebilir, her an her şey olabilir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de 24 Haziran seçimleri öncesi son Bakanlar Kurulu toplantısı düzenlendi. Toplantıya ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, toplantıda öncelikle 24 Haziran’da gerçekleşecek seçim sürecinin ele alındığını belirterek, “Bütün Cumhurbaşkanı adayları, milletvekili adaylarının seçim çalışmalarını özgürce yürütebilmeleri ve seçimin yurdumuzun dört bir yanında güven içerisinde sürdürülebilmesi için yapılan çalışmalar, alınan tedbirler gözden geçirildi” ifadelerini kullandı.

“RAMAZAN BAYRAMI İÇİN İDARİ TATİL KARARI ALMA GEREĞİ DUYULMADI”

Ramazan Bayramının Cuma günü ile hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle idari tatil verme durumunun söz konusu olmadığını aktaran Bozdağ, emeklilere ödenecek bayram ikramiyelerine ilişkin ise Bağ-kur ve Emekli Sandığı emeklisi vatandaşların ikramiyelerini 7 Haziran’da, SSK emeklisi vatandaşların ise bayram ikramiyesini 8 Haziran’da ödeneceğini anımsattı.  SSK ve Bağ-Kur emeklilerin maaş ödemelerinin bayram sonrası döneme denk geldiğini hatırlatan Bozdağ, “Bunların emekli maaşlarının bayram öncesi ödenmesi, 11-12-13 Haziran’da ödemelerinin tamamlanması hususu kararı alınmıştır” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE VE ABD, PYD VE YPG’NİN MENBİÇ’TEN UZAKLAŞTIRILMASI KONUSUNDA BİR YÖNTEM BENİMSENMESİNDE MUTABAKATA VARDI”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo arasında bugün Washington’da gerçekleşen görüşmeye ilişkin sorulan soruya Bozdağ, “Türkiye’nin hedefi çok net bir şekilde ifade ettik. Ondan sonra Münbiç, onda sonra Fırat’ın doğusu. Bu konuda siyasi bir çözümün bulunması bizimde temel arzumuzdur. Bu işin güvenlik güçlerinin kullanılmadan çözülmüş, çözülebilir olması Türkiye’nin de çıkarınadır” şeklinde cevap verdi. ABD ile Türkiye arasında oluşturulan ortak çalışma gruplarının çalışmalarını yürüttüğünü belirten Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “Menbiç konusundaki yol haritasını ve bütün çalışmaları görüştüler. Öncelikle Türkiye ve ABD, PYD/YPG’nin Menbiç’ten uzaklaştırılması konusunda bir yöntem benimsenmesinde mutabakata vardı. Bu yöntem çerçevesinde PYD/YPG teröristlerinin bölgeden uzaklaştırılması için bir yol haritası çizilmesi konusunda da bir mutabakata varıldı” ifadelerini kullandı. Oluşturulan yol haritasının birlikte uygulanarak Münbiç’teki PYD/YPG’yi teröristlerin bölgeden ayrılması ve bölgedeki diğer hususların yerine getirilmesi konusunda bir mutabakat sağlandığının altını çizen Bozdağ, “Bunlarla ilgili de bir takvim konuldu. Ucu açıkta bir çalışma değil. Hem yöntemi belirleme, hem yol haritası belirleme, hem bunları hayata geçirme konusunda bir takvim de ortaya kondu” dedi.

“KANDİL’DE HER AN HER ŞEY OLABİLİR”

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), tarafından Irak’ın kuzeyine yönelik düzenlenen operasyona ilişkin de konuşan Bozdağ, TSK’nın bölgede terörle mücadele nedeniyle bulunmakta olduğunu anımsatarak, “Kandil’den ve Irak’ın kuzeyinden Türkiye’ye PKK’lı teröristlerin geçişini önlemek ve Türkiye’ye yönelik terör tehditlerini Türkiye’nin sınırları dışında etkisiz hale getirmek için oradalar” diye konuştu. “Nerede terörist varsa, nerede Türkiye’ye dönük tehdit varsa orası Türkiye için hedeftir” diyen Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “Hem teröristler hedeftir, hem de oradaki terör kaynaklarının tamamı Türkiye için hedeftir. Türkiye, hem Türkiye’nin içinde hem de Türkiye’nin dışında Türkiye’ye dönük bütün terör tehditlerini kaynağında imha etme kararlılığındadır. Artık taarruz politikasını hem içeride hem dışarıda uygulama kararlılığındayız ve uyguluyoruz” ifadelerini kullandı. Kandil’in terör örgütünün bir merkezi olduğunun herkes tarafından bilindiğini söyleyen Bozdağ, “Oradan Türkiye’ye terör ihraç edildiğini de hepimiz biliyoruz, Türkiye’deki terörün oradan yönetildiğini de biliyoruz. Kandil’e daha önce defalarca Türkiye, operasyon yaptı. Bundan sonra da Kandil dahil Türkiye’ye dönük her türlü teröristin ve terör tehdidinin olduğu yere Türkiye’nin operasyon yapma hakkı mahmuzdur. Kandil’e bundan sonra da girebilir, her an her şey olabilir” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.