Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi soner çetin recep tayyip erdoğan binali yıldırım

Başbakan Yardımcısı Canikli: Darbeyi Yarım Ağızla Kınayanlar Var

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, darbe girişimi sonrası operasyonlarda gözaltına alınanların Gülen cemaatinin devlete sızmasının boyutu dikkate alındığında "buzdağının görünen yüzü" olarak anlaşılabileceğini ve darbeyi "yarım ağızla" kınayanların bulunduğunu ifade etti.

BBC Türkçe'ye göre İngiliz yayın kurumunun sorularını yanıtlayan Canikli Türkiye'nin müttefiklerini, darbecileri kınamayı yarım ağızla yaptıkları gerekçesiyle eleştirdi. Nurettin Canikli, terör örgütü olarak nitelediği Gülen cemaatinin 40 yıldır bakanlıklardan ülkenin her köşesinde kamu kuruluşları ve özel sektöre sızdığını belirterek, ''Sadece yargı, mahkemeler, polis değil. Eğitim de buna dahil. Aslında eğitim en etkili yer aldıkları alan'' dedi. Darbe sonrası alınan önlemleri savunan Canikli, sadece Gülen'le ilişkisi yüzde yüz belirlenenlerin hedef alındığını bildirdi.

Gülen cemaati üyelerinin "beyinlerinin alındığını, hipnotize olduklarını, robot gibi hareket ettiklerini" savunan Canikli, ''Her biri birer potansiyel tehdit. Her türlü saldırılar düzenleyebilirler, buna intihar eylemleri de dahil'' ifadeleri kullandı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.