Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari atatürk çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan kızılay operasyon kurban bayramı

Başbakan Yardımcısı Canikli'den Fetö Yanıtı

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, darbe teşebbüsüne karışanların yanı sıra FETÖ/PDY terör örgütüne aidiyeti, iltisakı ve irtibatı olan kişi ve kurumlara ilişkin başlatılan soruşturmaların ilgili mevzuat çerçevesinde yetkili makamlarca titizlikle yürütüldüğünü söyledi.
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal’ın soru önergesini yanıtlayan Bakan Canikli, olağanüstü hal süresince Cumhurbaşkanı başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu tarafından, Anayasanın 121. Maddesi ile 2935 sayılı Kanunun 4. Maddesi uyarınca olağanüstü halin gerektirdiği konularda kanun hükmünde kararname (KHK) çıkarma yetkisi kullanılarak bir dizi olağanüstü hal KHK’sının yürürlüğe konulduğunu belirtti.
Bakan Canikli, bahse konu süreçte öncelikle terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilen kurum ve kuruluşlar hakkında kapatma kararı verildiğini belirterek, “Diğer yandan benzer bir teşebbüsün tekrarlanmaması için çeşitli kanunlarda ivedi yapısal değişiklikler yapılmıştır” dedi.
Söz konusu tedbir ve düzenlemelerin amacının sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ile normalleşmenin bir an evvel sağlanması olup bu kapsamda alınan ve alınacak olan tedbirlerin hukuka uygun şekilde sadece darbe teşebbüsü ve terör örgütü ile irtibatı olan kişi ve kurumlarla sınırlı kalması ile kurumların işleyiş ve hizmet sunumlarında herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması hususlarında gerekli önlemlerin alınmasının sağlandığını ifade eden Bakan Canikli, şöyle dedi:
“Darbe teşebbüsüne karışanların yanı sıra FETÖ/PDY terör örgütüne aidiyeti, iltisakı ve irtibatı olan kişi ve kurumlara ilişkin başlatılan soruşturmalar, ilgili mevzuat çerçevesinde yetkili makamlarca titizlikle yürütülmektedir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.