Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari kızılay atatürk Sertab Erener

Başbakan Yardımcısı Elvan Cizre'yle İlgili Açıklama Yaptı

Meclis Genel Kurulu’nda Cizre’de yaşananlara ilişkin bilgi veren Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, “Cizre Kaymakamlığımız o bölgeye ambulans gönderiyor ve anons ediliyor. Ancak anonsa rağmen herhangi bir yaralı ambulansa götürülmüyor” dedi.

“ANONSA RAĞMEN HERHANGİ BİR YARALI AMBULANSA GÖTÜRÜLMÜYOR”

Birleşime verilen aradan sonra Genel Kurul tekrar açıldı ve kürsüye Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan geldi. Elvan, Cizre’de yaşananlara ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Kamu düzenini sağlamak hükümetimizin en temel görevlerinden birisidir.

Cizre’de yaşanan hadiseye gelince bugün yaşanan hadiseye gelince Emniyet mensuplarımızın terörle mücadele kapsamında Cizre’de bazı mahallelerde özellikle bu illegal terör örgütü silahlı yapılanmalara yönelik mücadele sürüyor. Bugün de terörle mücadele devam ederken bir milletvekilimiz o bölgeye gidiyor, o mahalleye gidiyor, bir eve ve burada yaralılarının olduğu ifade ediliyor. Ve Kaymakam Bey’le görüşüyor. Cizre Kaymakamlığımız o bölgeye ambulans gönderiyor ve anons ediliyor. Ancak anonsa rağmen herhangi bir yaralı ambulansa götürülmüyor. Bunun üzerine ambulans geri dönüyor. Daha sonra tekrar kaymakamlık aranıyor. Ambulansın gelmediği ifade ediliyor ve Kaymakam Bey ambulansı gönderdiklerini anons ettiklerini buna rağmen yaralıların ambulansa intikal ettirilmediğini ifade ediyor. Ve bunun üzerine tekrar ambulansı o bölgeye gönderiyor Kaymakamlığımız. Durum bundan ibarettir.

Milletvekillerimizin güvenliği son derece bizim için önemlidir. Sivil vatandaşlarımızın güvenliği önemlidir.

Bu operasyonların bu kadar uzun sürmesinin temel nedeni de bizim o bölgede yaşayan herhangi bir vatandaşımızın sivil vatandaşımızın kılına dahi dokunulmasını istemiyoruz. O nedenle bu operasyonlar son derece hassas bir şekilde güvenlik güçlerimiz tarafından yürütülmektedir.

Hassasiyetimiz son derece yüksektir. Bu konuda gereken talimatlar güvenlik güçlerine verilmiştir. Dolayısıyla biz o bölgede yaşayan vatandaşlarımızın özgür bir şekilde yaşayabilmeleri için bu mücadeleyi veriyoruz.

Barikatlar kurulmuş sokaklara. O ambulans sokağa giremiyor. O barikatları kaldırmak güvenlik güçlerimizin görevi, biz onu yapıyoruz. Okullar yakılıyor, hastaneler yakılıyor ses çıkarılmıyor. Biz özellikle Meclis’te grubunu bulunan partilerimizin teröre yönelik olarak bu silahlı terör örgütlerine yönelik olarak dik bir duruş sergilemesini arzu ediyoruz. Bu konuda hükümetimizin kararlılığı devam ediyor. Temel hedefimiz terör örgütüne yöneliktir. Vatandaşlarımızın huzuru bizim açımızdan son derece önemlidir.

Silopi’de bu temizlik harekatı gerçekleştirildi.

Bundan sonraki süreçte de hem Cizre’de hem de Sur’da gerekli temizlik yapılacaktır."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.