Öne Çıkanlar Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar chp Covid19 AİLE galatasaray kılıçdaroğlu tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı erdoğan cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd rusya

Başbakan Yardımcısı Elvan Türkiye İnsan Hakları Kurumuna Başvuran Sayısını Açıkladı

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, 2014 yılı içerisinde Türkiye İnsan Hakları Kurumuna posta, faks, telefon vb. yollarla toplam 578 başvuru yapıldığını, aynı yıl İl ve İlçe İnsan Hakları Kurullarına da toplam 2 bin 717 başvuru yapıldığını açıkladı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun soru önergesini yanıtlayan Bakan Elvan, 2014  yılı içerisinde Türkiye İnsan Hakları Kurumuna posta, faks, telefon vb. yollarla toplam 578 başvuru yapıldığını söyledi.

Aynı yıl İl ve İlçe İnsan Hakları Kurullarına da toplam 2 bin 717 başvuru yapıldığını belirten Bakan Elvan, Türkiye İnsan Hakları Kurumuna yapılan bütün başvuruların 17 Mayıs 2014 tarihli 29003 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan İnsan Hakları İddialarına İlişkin Başvuruların İncelenmesine Dair Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik uyarınca incelendiğini söyledi.

Türkiye İnsan Hakları Kurumunun görev önceliklerinin insan haklarının korunması ve geliştirilmesi olduğuna işaret eden Bakan Elvan, şöyle dedi:

“Bu çerçevede; işkence ve kötü muamele ile mücadele etmek; şikâyet ve başvuruları incelemek ve bunların sonuçlarını takip etmek; insan hakları eğitim faaliyetlerini yürütmek; insan hakları alanındaki gelişmeleri izlemek ve değerlendirmek Kurumun temel görevleridir. Ayrıca; TİHK, 2014 yılı başından itibaren Ulusal Önleme Mekanizması olarak tayin olunmuştur. Bu görev çerçevesinde de; ceza infaz kurumları, geri gönderme merkezleri ve nezarethaneler ziyaret edilerek raporlanmaktadır.

Türkiye İnsan Hakları Kurumu 2012-2015 yılları arasında alıkonulma merkezlerine 13 kez ziyaret gerçekleştirmiştir.”

Türkiye İnsan Hakları Kurumu’nun Avrupa Birliği ve Türkiye mali işbirliği çerçevesinde proje faydalanıcısı olarak yürüttüğü "İnsan Hakları Kurullarının Desteklenmesi ve Kadın Hakları Projesi" (İNKAP) kapsamında kampanyalar yürütmekte olduğunu ifade eden Bakan Elvan, “Kurumun kararları tavsiye niteliğindedir. Kurum, insan hakları ihlallerinde sorumluluğu bulunanları masumiyet karinesi ilkesi gereğince yargı organları tarafından suçu sabit bulununcaya kadar açıklamamaktadır. Kesinleşmemiş vakalarla ilgili, raporlarında ve kararlarında kişi ismi yerine personelin görevi ve ilgili idarenin adını vermektedir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.