Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer Pandemi cumhurbaşkanı erdoğan çin türkiye istatistik kurumu gündem özeti beşiktaş abd Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş’tan Bahoz Erdal Açıklaması

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bahoz Erdal ile ilgiliaçıklama yaparak, “Hükümet adına resmi açıklama yaparken teyide muhtaç bir bilgi olduğunu ifade ettik. Şu andaki bizdeki bütün bilgiler bunun teyide edilmeye muhtaç, doğrulanmaya muhtaç bir bilgi olduğu yönündedir” dedi.

Genel Kurul, Başkanvekili Pervin Buldan başkanlığında saat 14.00’te toplandı.

“Fransızların Aldığı Bu Kararı Onların Takdiridir Ve Saygıyla Karşılarız”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in sözleri üzerine Genel Kurul’da açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, şöyle dedi:

“Bugün Fransız Büyükelçiliği ve başkonsolosluklarıyla ilgili Fransız makamlarının kendilerince var olan bizdeki bilgi bu istihbarat birimlerinden gelen bilgilerle öyle bir saldırıya muhatap olabileceği yönünde bilgiler var. Bununla ilgili olarak Fransız Hükümeti ve Fransız Dışişleri Bakanlığının bilgisi dâhilinde Fransız makamları kendi kararlarını aldılar. Öncelikle herhangi bir ülkenin bir başka ülkedeki yabancı misyonla ilgili kararları o ülkeyi ilgilendirir. Fransızların aldığı bu kararı onların takdiridir ve saygıyla karşılarız. İlk andan itibaren ilgili bütün birimlerimiz Fransız makamlarıyla irtibat halindedir. Hem Fransız Büyükelçiliği hem başkonsolosluklarının fiziki olarak korunmasıyla ilgili ilave tedbirler hem de buradaki Fransız yabancı misyonuyla ilgili ilave tedbirler gündeme gelmiştir.

“İstihbarat Bilgileri Ve Birtakım Ajans Bilgileri Üzerinden Ortaya Çıkmış Olan Bilgilerdir”

Bahoz Erdal ile ilgili konu. Herhangi bir şekilde böyle bir ölüm kararının doğrulanabilmesi için elimizdeki hukuki mesnetlerle konuşmak mecburiyetindeyiz. Bu konunun ortaya çıkışı bir takım istihbarat bilgileri ve birtakım ajans bilgileri üzerinden ortaya çıkmış olan bilgilerdir. Biz bu yönde bilgiler var, aksi istikamette de bilgiler var, dolayısıyla biz bir şey söylerken hükümet adına resmi açıklama yaparken teyide muhtaç bir bilgi olduğunu ifade ettik. Bu bilgi teyit edilir edilmez de gerçek bilgi nedir bunu da kamuoyuyla paylaşacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Şu andaki bizdeki bütün bilgiler bunun teyide edilmeye muhtaç, doğrulanmaya muhtaç bir bilgi olduğu yönündedir.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.