Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat

Başbakan Yardımcısı Şimşek’ten 'KİT' Yanıtı

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, KİT iç denetçileri özlük haklarına ilişkin düzenlenme çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Şimşek, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini Hazine Müsteşarlığı tarafından hazırlanan cevap metni ile yanıtlayarak şöyle dedi:

“Yıllar itibarıyla yayımlanan Kamu İktisadi Teşebbüsleri ve Bağlı Ortaklıklarının Genel Yatırım ve Finansman Programı Hakkında Kararlar (Karar) kapsamında iç kontrol sistemi ile iç denetim faaliyetlerini yürütecek organizasyonlar oluşturmak ve yeterli sayıda iç denetçi istihdam etmekle Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) yükümlü bulunmaktadır.

Bununla birlikte KİT iç denetçileri özlük haklarına ilişkin düzenlenme çalışmaları devam etmekte olup KİT'ler iç denetçi istihdamını mevcut özlük haklarının kayba uğramaması amacıyla genellikle geçici görevlendirme şeklinde gerçekleştirmektedir. Bu yüzden, iç denetçi olarak atananların büyük bölümünün özlük hakları bakımından herhangi bir kayba uğramaları söz konusu değildir.

Henüz özlük hakları düzenlenmemiş iç denetçiliğe aslen atanma ise muhtelif nedenlerle personel tarafından da talep edilebilmektedir. Bahsi geçen bu nedenlerle KİT iç denetçilerinin mali hakları arasında ve iç denetçilerinin önceki görevleri ile mevcut görevleri itibarıyla sahip olduğu mali hakları arasında farklılık gerçekleşebilmektedir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.