Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut binali yıldırım Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Online İşlemler Cansu İvecen

Başbakan Yıldırım: ABD Genel Kurulda Aleyhine Oy Verecekleri Tehdit Edecek Noktaya Geldi

Başbakan Binali Yıldırım, ABD’nin Kudüs kararının oylanmasına ilişkin, “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde yapılan oylamada 14 güvenlik konseyi üyesinin yanında Amerika yalnız kalmış ve son çare olarak Genel Kurul'da aleyhine oy verecekleri tehdit edecek noktaya kadar gelmişlerdir” dedi.

Başbakan Yıldırım, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)  Mezunlar Zirvesi’nde konuştu. Yıldırım, İTÜ’nün sosyal alanlarda da sesini duyuran bir üniversite olduğunu, konservatuarda müzik, sinema, sanat dünyasının sayısız isminin yetiştiğini belirterek “Burada mühendislerin de edebiyatçı olacağını hem de iyiler arasında yer alabileceğini gösteren merhum Oğuz Atay’ı da saygıyla yad etmek istiyorum. Merhum Oğuz Atay teknik üniversitenin, bizim de hocalığımızı yapan ünlü hocalarından Profesör Mustafa İnan’ın da romanını yazmıştır. Bir Bilim Adamının Romanı aynı zamanda teknik üniversitenin de romanı niteliğini taşıyor” diye konuştu.

“AMERİKAN BAŞKANI İŞİ ZIVANASINDAN ÇIKARMIŞ”

Yıldırım, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak ilan eden kararının Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda oylanmasına ilişkin şunları söyledi:

“Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde yapılan oylamada 14 güvenlik konseyi üyesinin yanında Amerika yalnız kalmış ve son çare olarak Genel Kurul'da Amerika aleyhine oy verecekleri tehdit edecek noktaya kadar gelmişlerdir. 'Eğer Amerika'nın aleyhinde oy verirseniz size mali yardım yapmayız, para vermeyiz, ayağınızı denk alın' diyecek kadar işi zıvanasından Amerikan Başkanı çıkarmış gözüküyor. Bir kez daha Amerika Birleşik Devletleri Başkanı şunu anlamalıdır; ne kadar güçlü olursanız olun her ülke egemendir, kendi bayrağı vardır, bağımsız kararını verecek yetkinliğe sahiptir. Onun için güçlü olmak haklı olmak anlamına gelmez. Her zaman haklı olan güçlüdür.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.