Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp abd Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Başbakan Yıldırım: Adliyeyi Temelden Çıkardık Saraya Dönüştürdük

Başbakan Binali Yıldırım, “Adliye binalarımızı temelden çıkardık, saraya dönüştürdük” derken, yeni bir yargı reform paketini de yakın bir zaman içinde Meclis’e sunacaklarını açıkladı.

Başbakan Yıldırım, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Adalet Şurası’nda konuştu. Yıldırım, devlet ve toplum düzeni içinde adaletten başka bir gücün olmadığını belirterek, “Bir yandan kalkınma hamlelerimizle refahı büyütürken diğer yandan bunu sosyal tabanlara yayma gayretinde olduk. Sosyal politikaların esası da adalet olmuştur. Dezavantajlı grupların desteklenmesi ve korunması adaletin olmazsa olmaz bir şartıdır. Bütün vatandaşlarımız için fırsat eşitliğinin sağlanması, kamu hizmetlerinin erişilebilir kılınması, hak arama yollarının açık tutulması esastır. Sosyal barış ekonomik istikrar, devlet düzeni ancak iyi çalışan adalet sistemiyle sürdürülebilir” dedi.

“İSTİNAF MAHKEMELERİNİN SAYISININ 15'E ÇIKACAK”

Adli yargıda halen 9 merkezde faaliyet gösteren istinaf mahkemelerinin sayısının 15'e çıkacağını açıklayan Yıldırım, “Diyarbakır, Kayseri, Konya, Sakarya, Trabzon, Van istinaf mahkemeleri de önümüzde dönemde faaliyete geçecek” diye konuştu.

Yıldırım, ceza politikalarının ıslah amacına uygun olarak ceza infaz sisteminde köklü bir dönüşüm başlattıklarını, bilişim teknolojilerinin yargı alanı içinde kullanımında dünya çapında çığır açtıklarını belirterek, “Adliye binalarımızı da temelden çıkardık saraya dönüştürdük. ‘Adalet mülkün temeli’ diye söylenince ben gençliğimde ilçeye gittiğimde hep adaletle ilgili birimlerin bodrum katta olduğunu görüyordum, ‘herhalde bunun için adalet mülkün temeli diyorlar’ diye yorum yapıyordum. Adalet sistemimizin ihtiyacı olan, yakışan adalet saraylarını, temelden çıkardık ve müstakil güzel binalar haline getirdik” dedi.

“YENİ BİR REFORM PAKETİ MECLİS’E GİDECEK”

Başbakan Yıldırım, yargıya olan güveni daha da artırmak ve yargılamaları hızlandırmak amacıyla yeni bir reform paketini yakın bir zaman içerisinde Meclis'e sunacaklarını da kaydetti.

Hukuku ve yargıyı, adaleti sağlamanın imkanı olmaktan çıkarıp örgütsel bir yapının aracı haline dönüştürmek isteyenlerin, hukuk sistemine büyük zarar verdiğini ifade eden Yıldırım,  “Dolayısıyla FETÖ ile mücadele, istiklal ve istikbal mücadelesi olmanın yanında aynı zamanda yargının güven ve itibar mücadelesine dönüşmüştür. Bu mücadeleyi, adalet terazisini doğru tutarak kazanacağımıza yürekten inanıyorum. Biliyoruz ki başarının tek formülü hak, hukuk ve adaletten sapmamaktır” dedi.

“YIL SONUNA KADAR DARBEYE BİZZAT KARIŞANLARIN GÖRÜLDÜĞÜ DAVALAR SONUÇLANACAK”

Yıldırım, devam eden iki grup davanın olduğunu belirtirken, “Birincisi darbe teşebbüsü işle doğrudan ilgili olanlar; bunlar kesin hüküm yolunda süratle ilerlemektedir. Bu yıl sonuna kadar darbeye bizzat karışanların görüldüğü bütün davalar sonuçlanmış olacaktır. İkinci grupta örgüt üyeliği ile ilgili davalar var, bu davalar da örgüt üyeliğinin tespiti için ayrı bir dikkat ve titizlik gerektiriyor. İşaretler FETÖ’nün ilgili, ilgisiz birçok insanı adli sürecin içine çekme gayretinde olduğunu göstermekte. Bu sinsi plan adalet sistemimize kurulmuş bir tuzaktır. Ancak adalet camiamız bu tuzağa düşmeyecektir. Bunun en güzel ve en güncel örneği çok önemli bir delil olarak gördüğümüz ByLock'taki teknik kumpasın açığa çıkarılmasıdır. Kimsenin bir endişesi olmasın savcılarımız, hakimlerimiz bir kuyumcu titizliği ile çalışacak” diye konuştu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.