Başbakan Yıldırım: Afganistan’a Terörle Mücadelede Destek Sürecek

Başbakan Binali Yıldırım, Afganistan'ın terörle mücadele ve istikrara kavuşma çabalarına gerek NATO çerçevesinde, gerek ikili temelde destek vermeye devam edileceğini belirtti.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği Toplantısı vesilesiyle Türkiye’de olan Afganistan Halk Meclisi Başkanı Serdar Abdul Rauf İbrahimi ile görüşen Yıldırım, Afganistan ile tarihe dayanan müstesna bağlara sahip olunduğunu ifade etti.

Afganistan'ın terörle mücadele ve istikrara kavuşma çabalarına gerek NATO çerçevesinde, gerek ikili temelde destek vermeye devam edileceğini belirten Yıldırım, Barış ve Uzlaşı Süreci ve Afganistan-Pakistan ilişkilerinde kalıcı bir güven tesisi çabalarına tam destek verildiğini de vurguladı. Başbakan Yıldırım, parlamenter diplomasi dahil, üst düzeyli diyaloğun sürdürülerek, Afganistan ile her alanda işbirliğini artırmanın arzulandığını ifade etti.

Afganistan Halk Meclisi Başkanı İbrahimi ise, Yıldırım’ın görüşlerini paylaştığını, Türkiye'ye gerek askeri ve güvenlik işbirliği, gerek insani yardımlar ve kalkınma alanlarında vermekte olduğu destek için şükranlarını iletti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.