Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar MSB esnaf

Başbakan Yıldırım: Amerika Artık Aklını Başına Toplayıp Doğru Dürüst Karar Vermeli

Başbakan Binali Yıldırım, “NATO’da müttefikimiz, uzun yıllar stratejik ortak diye düşündüğümüz Amerika'nın artık aklını başına toplayıp doğru dürüst bir karar vermesi lazım. Vereceği kararda terör örgütlerini yanına alıp terörle mücadele etmenin, devlet ciddiyetiyle bağdaşmadığını artık Amerika'nın görmesi gerekiyor.

Başbakan Yıldırım, Makedonya Başbakanı Zoran Zaev ile düzenlediği ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım, 24. gününde olan Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı’nı ve ABD ile olan ilişkileri şöyle değerlendirdi:

“Türkiye’nin tutumu ve tavrı çok açıktır, ister PKK ister YPG hangisi olursa olsun bizim hudutlarımızı tehdit ediyorsa, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğine tehlike teşkil ediyorsa, sınırlarımız ötesinde ülkemizi tehdit edecek birtakım oluşumlar içinde oluyorlarsa bunların hepsinin üzerine amansız bir şekilde gideceğiz. Bu sadece Türkiye’nin Türk vatandaşlarının huzuru için değil bölgede yaşayan günahsız insanların geleceği için de bizim bir sorumluluğumuz. Fırat Kalkanı ile Münbiç, Azez arasını temizledikse, Afrin bölgesini de terör oluşumlarından temizleyeceğiz ve oradaki o bölgenin insanlarını tekrar topraklarına dönmesini sağlayacağız. Bir kirli pazarlık içinde olmayız, terör bizim için en büyük tehdit, baş belasıdır. NATO’da müttefikimiz, uzun yıllar stratejik ortak diye düşündüğümüz Amerika'nın artık aklını başına toplayıp doğru dürüst bir karar vermesi lazım. Vereceği kararda terör örgütlerini yanına alıp terörle mücadele etmenin, devlet ciddiyetiyle bağdaşmadığını artık Amerika'nın görmesi gerekiyor. Görürse güzel, görmezse biz yapmamız gereken neyse onu yapmaya devam ederiz hem Afrin’de yaparız hem de diğer bölgelerde terör tehdidini sona erdirmek için atılması gereken adımları kararlılıkla atarız. Bunun için de herhangi birinin icazetine ihtiyacımız yok uluslararası hukukun bize tanıdığı bütün imkanları sonuna kadar kullanırız.”

Buldan ve Önder Yorumu: “Savcılık Yapılması Gerekeni Yapmış”

Yıldırım, HDP’nin 3. Olağan Büyük Kongresinde terör örgütü liderinin posterinin açılması ve  Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin açıklamalar nedeniyle HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder hakkında soruşturma başlatılmasına ilişkin soruya ise şu yanıtı verdi:

“Savcılık yapılması gerekeni yapmış. Türkiye’de siyasi faaliyet gösteren, siyasi parti her şeyden önce terörle bağını açık bir şekilde kestiğini milletimize ilan etmesi lazım, biz bunu bekliyoruz. Biz terörü sonlandırmak için büyük mücadele veriyoruz, şehitlerimiz, gazilerimiz var, sivil vatandaşlarımız terör saldırılarıyla hayatını kaybediyor hal böyleyken siyasi parti kimliğinde bir oluşum terör örgütüyle iç içe, terör örgütünün etkisinde, baskısından kendini kurtaramazmışsa o zaman meşruiyetini kaybetmiş demektir. Dolayısıyla hiç kimsenin suç işleme lüksü yoktur. Türkiye bir hukuk devleti, hukuk devleti içerisinde işlenen her türlü suçun, yapılan her türlü kanunsuz eylemin karşılığı vardır ve hukuk, yargı gereğini yapacaktır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.