Başbakan Yıldırım: Amerika Duruşunu Açıkça Ortaya Koymalıdır

Başbakan Binali Yıldırım, Münbiç’te yüzde 95 oranında Arap nüfusun olduğunu belirterek, “Ama onların tepesinde boza pişiren, onlara hayatı zehir eden bir avuç terör örgütü var. Amerika burada duruşunu açıkça ortaya koymalıdır. Orada yaşayan insanlara zulüm eden terör örgütüne mi destek verecek, yoksa oradaki halkın bu terör örgütlerinden kurtulmasına mı katkı sağlayacak?” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Lübnan Başbakanı Saad Hariri’yle ortak basın toplantısı düzenledi. Lübnan Başbakanına Zeytin Dalı Harekâtıyla ilgili bilgi verdiğini belirten Yıldırım, “Yaptığımız bu operasyon, terör örgütlerini mahallinde yok etme operasyonudur. Suriye’nin toprak bütünlüğüne sadakatimiz, bağlılığımız devam etmekte olup hedef, ne sivil halk ne de Suriye’nin toprak bütünlüğüdür” diye konuştu.

Yıldırım, görüşmede Suriye ve Kudüs konusunun ele alındığını ifade ederek “Türkiye’nin istikrar ve güvenliği neyse Lübnan’ın istikrar ve güvenliği de aynı derecede önemlidir. Lübnan’ın istikrarı, güvenliği, kalkınması için desteğimizi daha da artırarak sürdüreceğiz” dedi.

“ASIL ZARAR GÖREN TÜRKİYE’DEKİ VATANDAŞLARIMIZDIR”

Reyhanlı’ya bugün yapılan roket saldırısı sonucu 17 yaşlı Fatma Avlar’ın hayatını kaybettiğini söyleyen Yıldırım, “Görüldüğü gibi zarar gören siviller, bölgedekiler değil, Türkiye’deki vatandaşlarımızdır. Dolayısıyla bu operasyonun ne kadar haklı temellere dayandığı bir kez daha ortaya çıkmıştır” dedi.

Yıldırım, operasyonun Özgür Suriye Ordusu’yla yapıldığını dile getirerek, “Ne yazık ki terör örgütü orada-burada kara propaganda yapıyor. ‘Sivillere zarar veriliyor’ diye. Asıl zarar gören Türkiye’deki vatandaşlarımızdır” şeklinde konuştu.

“AMERİKA DURUŞUNU AÇIKÇA ORTAYA KOYMALIDIR”

Fransa Cumhurbaşkanının Zeytin Dalı harekâtına ilişkin “İşgalin temelli olmamasını diliyoruz” şeklinde sözlerinin anımsatılması üçerine Yıldırım, “Afrin operasyonu, Türkiye’nin güvenlik sorunudur en başta. İkincisi de oradaki terör örgütlerinin huzur içinde yaşayan Araplara, Kürtlere, Türkmenlere yaptığı zulmün son erdirilmesidir. Nasıl Suriye’de DEAŞ’a karşı bütün operasyonlar gerçekleşiyorsa, Afrin’de de biz DEAŞ, PKK, PYD, YPG’ye karşı bir operasyon yapıyoruz. Eğer Fransa meseleyi böyle alıyorsa, onların Suriye’deki yaptıkları faaliyeti de aynı şekilde değerlendirmek lazım” ifadelerini kullandı.

Yıldırım, Münbiç’te yüzde 95 oranında Arap nüfusun olduğunu belirterek, “Ama onların tepesinde boza pişiren, onlara hayatı zehir eden bir avuç terör örgütü var. Amerika burada duruşunu açıkça ortaya koymalıdır. Orada yaşayan insanlara zulüm eden terör örgütüne mi destek verecek, yoksa oradaki halkın bu terör örgütlerinden kurtulmasına mı katkı sağlayacak?” dedi.

“TÜRKİYE HUDUTLARI İÇERİSİNDE HALKIN YÜZDE YÜZ GÜVENLİĞİ VARDIR”

Türkiye’ye yapılan roket saldırılarının sınırın içinden düzenlendiğine ilişkin iddialar olduğunun anımsatılması üzerine ise Yıldırım, “‘Türkiye’nin içerisinden Türkiyeli vatandaşlara roket saldırısı.’ Akla ziyan, deli saçması, düşüncelerdir. Buna kargalar bile güler. Böyle bir şey yok. Türkiye hudutları içerisinde halkın yüzde yüz güvenliği, huzuru vardır. Herhangi terör faaliyetine de asla izin vermeyiz. Bu tamamen bazı çevrelerin terör örgütüne yönelik destek kampanyalarından başka bir şey değildir” şeklinde konuştu.

Yıldırım, Zeytin Dalı Harekâtının hedeflendiği şekilde devam ettiğini söyleyerek, “Bu sabah itibariyle etkisiz hale getirilen hedef sayısı 480, etkisiz hale getirilen terörist sayısı da 712 olarak tespit edilmiştir. Harekât planlandığı şekilde devam etmektedir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.