Öne Çıkanlar gündem özeti gündem başlıkları Afrin Hakkari çin pkk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik ak parti Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek

Başbakan Yıldırım: Amerika Kafa Karışıklığını Ortadan Kaldırmalıdır

Başbakan Binali Yıldırım, “Amerika bölgenin geleceği konusundaki kafa karışıklığını ortadan kaldırmalı ve tavrını barıştan yana, Türkiye’yle hukukunu düzeltmekten yana değiştirmelidir” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, İl Emniyet Müdürleri toplantısına katıldı. Türkiye’nin yaptığı terörle mücadelenin, Avrupa’nın güvenliğini de sağladığını ifade eden Yıldırım, “Çünkü Avrupa Birliği’nin, NATO’nun sınırları Türkiye’nin Güney ve Doğu sınırlarından başlıyor. Özellikle Suriye’de DEAŞ’tan temizlenen alanların başka bir terör örgütüyle doldurulmasını asla kabul edemeyiz” diye konuştu.

 “Suriye’deki Uygulamalar Müttefiklik Hukukuna Ters”

Yıldırım, ABD’nin Suriye’deki uygulamalarının NATO müttefiklik hukukuna ters olduğunu söyleyerek, “Amerika, bölgenin geleceği konusundaki kafa karışıklığını ortadan kaldırmalı ve tavrını barıştan yana, Türkiye’yle hukukunu düzeltmekten yana değiştirmelidir. Amerikan yetkililerinden üç gün içerisinde birbirini tekzip eden bir sürü açıklama geliyor. Bir gün ‘Efendim burada Sınır Güvenlik Ordusu kurulacak’ deniliyor, daha sonra ‘Yok biz öyle demedik’ deniliyor, daha sonra ‘Öyle bir düşüncemiz yok, biz DEAŞ’la bölgeyi temizledikten sonra oradaki asayişi sağlamak üzere yerel unsurlardan bir güvenlik oluşturuyoruz’ gibi açıklamalar geliyor. Tabi bunlar bir kafa karışıklığının ifadesi. Ancak Türkiye’nin kararlılığı açık ve nettir” dedi.

Türkiye’nin hudutlarının güneyinde terör ordusu oluşturulmasına izin verilmesinin söz konusu olmadığını dile getiren Yıldırım, bu konuda uluslararası hukuktan kaynaklarının milletin can ve mal güvenliğini esas alan tedbirlerin alınacağını belirtti.

“Gerçek Alemde Suç Sanal Alemde de Suçtur”

Başbakan Yıldırım, Emniyet’ten taviz verilerek demokrasinin tesis edilemeyeceğini ifade ederek, “Demokrasiden taviz vererek, adaleti tesis edemeyiz. Özgürlüklerden vaz geçerek, emniyeti de tesis edemeyiz. Bütün bunları dışarıda bırakarak güçlü bir ekonomi, güçlü bir Türkiye hedefine ulaşmak zorundayız” şeklinde konuştu.

Emniyet müdürlerine mala karşı işlenen suçlar ve uyuşturucuyla verilen mücadeleden taviz vermemeleri gerektiğini söyleyen Yıldırım, “Artık suçlar sadece gerçek hayatta işlenmiyor. Sanal dünyada da suç işleniyor. Bazıları zan ediyor ki ‘Sanal dünya, yalan dünya.’ Eğer gerçek hayatta suç ise kanunlarımıza göre sanal alemde de o suçtur. İnternet kullananlar, sosyal medya kullananlar, şunu iyi bilmelidir. ‘Aman ne olacak, yazarım, kim beni nasıl bulacak?’ diye düşünmesinler. Bilgisayara bastığınız her tuş iz bırakıyor ve burada suç unsuru varsa mutlaka bulunup eninde sonunda ortaya çıkarılıyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.