Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener

Başbakan Yıldırım: Dağlarda Terör Baskısı Sona Erdi

Başbakan Binali Yıldırım, “İki yıl önce terörle mücadelede savunma değil taarruz esastır şeklinde bir yöntem değişikliğine gittik. Dolayısıyla dağlarda şehirlerde terör baskısı hemen hemen sona erdi. Ancak işimiz bitmedi” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Erzincan İl Jandarma Komutanlığı'nda konuştu.

Bayramı memleketi Erzincan’da geçiren Başbakan Yıldırım, terörle mücadele konusunda verdikleri mücadeleye ilişkin Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarına teşekkür etti. Bayram öncesi PKK terör örgütünün eylemlerini engelleyen TSK’nın başarılarının devam edeceğini vurgulayan Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Teröristler fırsat bulabilseydi masum insanları, memleketlerine gelen vatandaşlarımızın hayatlarına kast edeceklerdi. Büyük bir görev ifa edildi. Özellikle Erzincan Jandarma Komutanımızı bölgede yoğun bir faaliyet içeresinde çalışıyor. Operasyonlara katılan bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Terörle mücadelede son yılların en büyük başarısını ortaya koydunuz. İki yıl önce terörle mücadelede savunma değil taarruz esastır şeklinde bir yöntem değişikliğine gittik. Dolayısıyla dağlarda, şehirlerde terör baskısı hemen hemen sona erdi. Ancak işimiz bitmedi. Devletin tam kontrolü sağlanmış oldu. Son terörist bu topraklardan yok oluncaya kadar bu mücadele devam edecek. Ayrıca hudutlarımız dışında bize zarar vermeye çalışan sızmalar yaparak insanlarımızı ölümüne sebep olan korku baskı oluşturan terör unsularını da nasıl Zeytin Dalı, Fırat Kalkanı Harekatıyla bulundukları yerde etkisiz hale getirdiysek,  inşallah Kuzey Irak bölgesinde devam eden terörü etkisiz hale getirmek için kapsamlı kara ve hava destekli faaliyetimiz başarılı olacak.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.