Öne Çıkanlar kosgeb çin çukurova belediyesi medicana Goggle fransa pkk Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Fransuva 1 Nisan 2024 Gündem Özeti Opr. Dr. Şehvar Nefesoğlu 2023 yılında kaç çift evlendi Samet Güdük vefat mı etti

Başbakan Yıldırım'dan AK Parti Milletvekillerine 'CHP' Uyarısı

Başbakan Binali Yıldırım, Meclis’te çıkan kavga görüntüsünün bir daha yaşanmaması konusunda milletvekillerine uyarıda bulunarak, “CHP ne kadar sataşırsa sataşsın sabır gösterin. Karşılık vermeyin. Tepkinizi sözlü yapın” uyarısında bulundu. MYK toplantısında referandumda izlenecek yol yöntem ve kampanya sürecinin ana başlıkları belirlendi.
 
Başbakan Yıldırım, sabah saatlerinde parti genel merkezinde MYK’yı topladı. Meclis’te yarın ikinci tur görüşmelerinin başlayacağı ve başkanlık sistemini öngören anayasa değişikliği teklifinin Genel Kurul görüşmelerinin kaç gün süreceği ve nasıl bir taktik izleneceği masaya yatırıldı.
 
Referandum Süreci Masaya Yatırıldı
 
ANKA’nın edindiği bilgilere göre; MYK toplantısında, birinci tur oylama sonuçlarının ikinci tur oylamalarına da yansıyacağı görüşleri ağırlık kazandı. Başta Başbakan Yıldırım olmak üzere MYK üyelerinin de ikinci tur oylamalarda anayasa değişikliği teklifinin 330’un üzerinde bir oyla kabul edileceği konusunda sorun olmadığı görüşleri paylaşıldı.  Anayasa değişikliği teklifinin Meclis’te gerekli referandum oylama sonucunu alacağına kesin gözüyle bakılıyor. Bunun için AK Parti’nin referandum sürecinde nasıl bir yol izleyeceği, nasıl bir kampanya yürüteceği de masaya yatırıldı. Basın ve medyadan sorumlu genel başkanlığı, bu konuda MYK üyelerine bir sunum yaptı. Referandumda, kampanyanın yürütecek reklam firmaları, sloganlar, seçim şarkıları ve bunları kimlerin hazırlayacağı tartışıldı.
 
Ara Tatilde Milletvekillerine Anlatılacak
 
MYK toplantısında TBMM Genel Kurulu’nda anayasa değişikliği teklifinin ikinci tur oylamasının ardından 7 Şubat’a kadar Meclis çalışmalarına ara verecek. Bu sürede AK Parti yönetimi, milletvekillerine sahalarda nasıl çalışacaklarını, nasıl bir propaganda izleyeceklerini anlatacak. Başkanlık sistemini nasıl anlatacaklarına ilişkin akademisyenler bilgi sunacak.
 
“CHP’ye Sataşmayın Yanıt Vermeyin Sabır Gösterin”
 
Başbakan Binali Yıldırım, MYK toplantısının ardından milletvekilleri ile yemekte buluştu. Yarın TBMM Genel Kurulu’nda ikinci tur oylaması yapılacak anayasa değişikliğini bir kez daha tüm ayrıntıları ile milletvekillerine anlattı. Birinci tur oylamalar sırasında milletvekillerinin gösterdiği özveri çalışmaları için teşekkür eden Yıldırım, “İnanıyorum ki aynı özveri çalışmayı yine göstereceksiniz. Ben grubumuza güveniyorum. Alnımızın akıyla bu değişiklik referanduma gidecek” dediği kaydedildi.
 
Yıldırım’ın, birinci tur görüşmeleri sırasında CHP ile AK Partili milletvekilleri arasında çıkan yumruklu tekmeli kavga görüntülerinden rahatsız olduğunu söylediği kaydedildi.  Yıldırım’ın AK Partili milletvekillerine, CHP’nin TBMM Genel Kurulu’nu tüm engellemelerine ve sataşmalarına karşı sabır göstermelerini istedi. Sataşmalara sözlü yanıt vermelerini isteyen Yıldırım, “Amaç kavga çıkarmaksa uymayın, amaçları şiddetse karşılık vermeyin. Sataşmalara sabır gösterin. Gerekirse biriktirin sözlü olarak toplu yanıt verin” talimatı verdiği kaydedildi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.