Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Başbakan Yıldırım'dan CHP’ye Çağrı: Treni Kaçırmayın

Başbakan Binali Yıldırım, başkanlık sistemi ile ilgili anayasa değişikliği konusunda sona gelindiğini belirtirken en kısa zamanda Meclis’e sunacaklarını söyledi. Yıldırım, anayasa değişikliği konusunda CHP’ye bir kez daha çağrıda bulunarak, “Sayın Kılıçdaroğlu 'Kapımız açık' diyor, bizim de kapımız açık, tren kaçmadan binin. Yenikapı ruhunu yaşatalım, vesayet kalıntısı bu anayasayı değiştirelim" dedi.

Meclis’te AK Parti grup toplantısında konuşan Başbakan Yıldırım konuşmasına KKTC kuruluş yıldönümünü kutlayarak başladı. Yıldırım şöyle dedi:

“Bugün KKTC'nin kuruluş yıl dönümü. 33 yıl önce KKTC kuruldu. Bütün Kıbrıslı kardeşlerimizin bu güzel gününü kutluyoruz. Türkiye her zaman Kıbrıs'ın yanındadır. Kıbrıs'ın siyasi, ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlamaya yönelik her türlü katkıyı, hassasiyeti sürdüreceğiz. Kıbrıs'ta bugünlerde müzakereler devam ediyor. Bunların amacı, yıllardır devam eden adadaki haksızlıkların sona erdirilmesi. Kıbrıs Rum tarafı adanın tamamını temsil ediyor ve KKTC'ye ambargo uygulanıyor. Müzakerelerin amacının bu adaletsizliğin ortadan kaldırılması için. Sonuç ne olursa olsun, Kıbrıslı kardeşlerimizin haklarını geriye götürecek, adil temsil haklarına zarar verecek hiçbir çözüm asla ve asla kabul edilemez. Kıbrıs'ta iki taraflı dönüşümlü başkanlığı içeren, adil paylaşımlı bir çözümü biz de çok arzu ediyoruz. Kıbrıs'ta geçmişte yaşanan olayların bir kez daha yaşanmaması için Türkiye'nin etkin garantisi devam etmelidir.”
Geçen hafta yapılan bazı açılış törenlerinden de bahseden Başbakan, terörle mücadelede kararlılıklarının devam ettiğini belirterek, “Kış aylarında, bu yıldan itibaren ara vermek yok. Terör yuvalarını dağıtmaya devam edeceğiz. Irak ve Suriye üzerinden ülkemize yönelik oradaki iç karışıklıklardan dolayı terör tehdidi devam ediyor” dedi.

ANAYASA ÇALIŞMALARI
Anayasa çalışmaları konusunda CHP’ye bir kez daha çağrıda bulunan Başbakan şöyle dedi:
"Biz rejimi değil anayasayı değiştirmek istiyoruz. AK Parti olarak biz siyasetin belirli bir düzeyde olmasını bekliyoruz. Türkiye'nin boş laflarla bir yere gidemeyeceği aşikar. Bunu CHP anlamıyor, anlamamazlıktan geliyor. Defalarca Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulundum. Ancak sayın Kılıçdaroğlu dediğim dedik, çaldığım düdük başka birşey demiyor. Yabancı medyaya hiçbir mesneti olmayan iddialarla hükümetini şikayet ediyor, kötülüyor. Şimdiye kadar bu iddialarını delillendirdiğini görmedik. Şimdi rejimi değiştirecekler diyor. Rejim tartışması ey Kılıçdaroğlu 1923'te bitti. Cumhuriyet'i tartışan AK Parti olarak biz siyasetin belirli bir düzeyde olmasını bekliyoruz. Türkiye'nin boş laflarla bir yere gidemeyeceği aşikar. Bunu CHP anlamıyor, anlamamazlıktan geliyor. Defalarca Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulundum. Ancak sayın Kılıçdaroğlu dediğim dedik, çaldığım düdük başka birşey demiyor. Yabancı medyaya hiçbir mesneti olmayan iddialarla hükümetini şikayet ediyor, kötülüyor. Şimdiye kadar bu iddialarını delillendirdiğini görmedik. Şimdi rejimi değiştirecekler diyor. Rejim tartışması ey Kılıçdaroğlu 1923'te bitti. Cumhuriyet'i tartışan kimse yok. Biz rejimi değil anayasayı değiştirmek istiyoruz. Anayasa değişikliğiyle ilgili önemli bir noktaya geldik. Çağrımızı yaptık, ana muhalefet partisi Başkanlık sistemine karşı oladuğunu açıkça belirtti. ve kenara çekildi. MHP her ne kadar parlamenter sistemden yana olduğunu ifade etsede, şu anda ülkenin bir an önce mevcut anayasanın birbirine uyumlu hale getirilmesi konusunda bizimle mutabık olduğunu ifade etti. Nihayet bir anayasa değişikliği konusunun yüce meclise getirmeye karar verdik. Bundan sonra karar yüce milletindir. Millet meclisi bu kararı millete gitmesine karar verecek, nihai kararı da millet verecek. Sayın Kılıçdaroğlu ‘kapımız açık' diyor, bizim de kapımız açık, tren kaçmadan binin. Yenikapı ruhunu yaşatalım, vesayet kalıntısı bu anayasayı değiştirelim. MHP ile bu değişiklikleri yüce Meclisimize sunacağız. Oturur, müzakere ederiz, gelin konuşalım, kafanıza yatmıyorsa yine hayır diyin. İnşallah MHP ile bu değişiklikleri yüce meclisimizin takdirine sunacağız. Biz bu yolda yürümeye kararlıyız. Anayasa ne AK Parti'nin ne MHP'nin ne de CHP'nin meselesi değildir. Anayasa milletin anayasası olacaktır. Biz milletimizin samimiyetine hep güvendik.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.