Öne Çıkanlar deprem HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis Hakurk Aleyna Tilki Yıldız Tilbe

Başbakan Yıldırım'dan Rusya Ziyareti Öncesi Önemli Açıklamalar

Başbakan Binali Yıldırım, “Kamuoyuyla bu güne kadar paylaştığımız bu anayasa teklifi ile ilgili ne söylediysek aynen adım adım gerçekleşiyor. Rusya dönüşü büyük bir mani olmazsa bu hafta bitmeden teklifimizi Gazi Meclis’imize sunmuş olacağız” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, “Ziyaret sırasında Türk Akımı anlaşmasının karşılıklı çıkarlarımız doğrultusunda hayata geçirilmesini de ele alacağız. Bildiğiniz gibi bu anlaşma geçtiğimiz hafta TBMM Genel Kurulu’nda onaylandı artık Duma’yı bekliyoruz” dedi.
Başbakan Yıldırım, resmi bir ziyaret gerçekleştirmek üzere Rusya’ya hareket etmeden önce Ankara Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. Yıldırım, Rusya’ya gidecek heyetin ziyaretin önemini belirtmeye yettiğini vurgulayarak, “Biliyorsunuz bazı tarım ürünlerimizin Rusya’ya ithali halen kısıtlı durumda. Kısmen ilerleme olsa da Rusya’daki firmalarımıza uygulanan bu kısıtlamaların kaldırılması konusunu özellikle değerlendireceğiz. Firmalarımız, başta müteahhitlik hizmetleri olmak üzere diğer sektörlerde geniş bir faaliyetleri var. Gümrük, nakliye konularında bazı uygulamalarda iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri olumsuz etkiliyor. Vize uygulamasının en kısa zamanda önceki rejime dönüştürülmesi en büyük beklentimizdir” açıklamasında bulundu.

“UÇAK BAŞI 6 BİN VEYA 7 BİN 800 DOLAR TEŞVİK UYGULAYACAĞIZ”
“Rusya’yla turizm bakımından bu yıl iyi bir yıl geçirmedik” diyen Başbakan Yıldırım, “2017’de bu durumun tersine dönmesi için gelecek misafirlerimizi getirecek havayolu şirketlerine acentelere destek programını açıkladık. Uçak başı 6 bin veya 7 bin 800 dolar teşvik uygulayacağız. Böylece daha fazla misafirin ülkemize gelmesini sağlamış olacağız. Enerji Rusya ile ticaretimizde çok önemli bir alan. Ziyaret sırasında Türk Akımı anlaşmasının karşılıklı çıkarlarımız doğrultusunda hayata geçirilmesini de ele alacağız. Bildiğiniz gibi bu anlaşma geçtiğimiz hafta TBMM Genel Kurulu’nda onaylandı artık Duma’yı bekliyoruz. Ayrıca bir de doğalgaz fiyatıyla ilgili, geçmişten gelen indirimle ilgili bir meselemiz var. Bu konu da yine Enerji Bakanımız ve muhatabı tarafından ele alınıp değerlendirilecek. Akkuyu Nükleer Santral projesinin takvime uygun şekilde gecikmeden tamamlanması da önemli konularımız arasında yer alıyor” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE VE RUSYA’NIN DAHA YAKIN İŞ BİRLİĞİ İÇERİSİNDE ÇALIŞMASI ÖNEM ARZ EDİYOR”
Bölgenin sancılı bir süreçten geçtiğini belirten Yıldırım, “Artık müzmin hale gelmiş meselelerin hallinde Türkiye ve Rusya’nın daha yakın iş birliği içerisinde çalışması önem arz ediyor. Suriye’de, Ortadoğu’da, Ukrayna’da, Kafkaslar’da ve civarımızdaki diğer yerlerde yaşananlara bakınca bunun önemi daha da iyi anlaşılacaktır. Bu anlayışla, bölgesel ve uluslararası meselelerde işbirliğimizi yoğunlaştırmayı arzu ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

“BERABER ÇAY İÇTİK”
Başbakan Yıldırım, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bugün sürpriz bir şekilde Meclis’te gerçekleşen Bahçeli-Yıldırım görüşmesinin içeriğine ilişkin soruya cevap veren Başbakan Yıldırım, “Sayın Bahçeli’ye çay içmeye gittim. Beraber çay içtik biraz sohbet ettik sonra ayrıldık. Bu konuları daha önce konuştuk. Vardığımız mutabakat çerçevesinde her iki partiden de arkadaşlarımız verilen Genel Başkanların talimatlarına, onların yönlendirmelerine uygun olarak detayları teknik çalışmaları gerçekleştiriyorlar. Kamuoyuyla bu güne kadar paylaştığımız bu anayasa teklifi ile ilgili ne söylediysek aynen adım adım gerçekleşiyor. Rusya dönüşü büyük bir mani olmazsa bu hafta bitmeden teklifimizi Gazi Meclis’imize sunmuş olacağız” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.