Başbakan Yıldırım: Ege’de Gereken Karşılığı Vermeye Kararlıyız

Başbakan Binali Yıldırım, Didim açıklarında Antrofotos kayalığına dikilen Yunan bayrağının sahil güvenlik ekiplerince kaldırıldığını belirterek, “Bizim tavsiyemiz Yunanistan'a iyi komşuluk ilişkileri içerisinde gerginliği artıracak provokasyonlardan, kışkırtmalardan uzak durmasıdır. Şartlar ne olursa olsun bu yönde yapılacak oldubittilere, fiili durumlara gereken karşılığı vermeye kararlıyız bunun bilinmesini isteriz” dedi.

Başbakan Yıldırım, Marmara Üniversitesi Sultanahmet Rektörlük Binası'nda "Referandumdan Bir Yıl Sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" konulu panelin ardından soruları yanıtladı.

Yunanistan ile Ege gerilimine ilişkin soru üzerine Yıldırım, Yunanistan’ın Ege Denizi’nde zaman zaman gerginliği arttırmaya yönelik birtakım faaliyetlerinin olduğunu belirterek, “Son zamanlarda bu ihlallerde artışlar göze çarpıyor özellikle aidiyeti, sahipliği belli olmayan kaya parçaları var. Bunlara yönelik Kardak kayalıklarına benzer girişimlerin olduğunu görüyoruz. Yine Didim açıklarında Antrofotos kayalığına Yunan bayrağı dikme girişimi oldu. Bunun üzerine de sahil güvenlik ekiplerimiz gerekli müdahaleyi yaptılar oradan o bayrağı kaldırdılar. Bizim tavsiyemiz Yunanistan'a iyi komşuluk ilişkileri içerisinde gerginliği artıracak provokasyonlardan, kışkırtmalardan uzak durması, komşuluk hukukuna uygun olarak hareket etmesidir. Ülkemizin egemenlik haklarından kimsenin taviz vereceğimizi düşünmemesini özellikle bekliyoruz. Şartlar ne olursa olsun Bu yönde yapılacak oldubittilere, fiili durumlara gereken karşılığı vermeye kararlıyız bunun bilinmesini isteriz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.