Öne Çıkanlar bugünün gündemi gündem özeti İsrail gündem başlıkları Afrin Hakkari Muhbir ysk bugünün gündem özeti turizm çin pkk

Başbakan Yıldırım: Enflasyon Beklediğimizin Üzerinde

Başbakan Binali Yıldırım, “Enflasyon bir sonuç. Şu anda bugün açıklanan enflasyon oranı yüzde 11,9. Bu bizim beklediğimizin üzerinde bir sonuç hedefimiz orta vadeli planda da belirttiğimiz gibi önümüzdeki yıldan itibaren bunu tek haneli orana düşürmek” dedi.

Başbakan Yıldırım, Erzincan’da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Hedefimiz Enflasyonu Tek Haneli Orana Düşürmek”

Yıldırım, bugün açıklanan enflasyon rakamlarının yükselmesine yönelik herhangi bir önlemin olup olmadığına dair soruya “Enflasyon bir sonuç. Şu anda bugün açıklanan enflasyon oranı yüzde 11,9. Bu bizim beklediğimizin üzerinde bir sonuç hedefimiz orta vadeli planda da belirttiğimiz gibi önümüzdeki yıldan itibaren bunu tek haneli orana düşürmek. Bu konuda yaptığımız çalışmalar var, aldığımız önlemler var. Bunu önümüzdeki zaman diliminde vatandaşlarımızla paylaşacağız” diye cevap verdi.

-“Sebeplerine Girmekten Ziyade Sonuç Önemli”-

Enflasyondaki bu yükselişin sebeplerine ilişkin soru üzerine ise Yıldırım, “Bunun sebeplerini biliyoruz ama sebeplerine girmekten ziyade sonuç önemli. Sonuç bizim beklediğimizin üzerinde bir enflasyon var. Bundan sonra amacımız bu enflasyonu daha da aşağıya çekmek. Bunu nasıl sağlayacağız daha fazla üreteceğiz, piyasanın ihtiyacı olan nakit ihtiyacını daha fazla karşılayacağız. Dolayısıyla üretim girdi maliyetlerini azaltacağız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.