Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan Hakkari başbakan binali yıldırım kızılay atatürk operasyon

Başbakan Yıldırım: Geleceğiniz Varsa, Göreceğiniz De Var

Darbede ikinci dalga geleceğine yönelik söylentilere ilişkin konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “Bugünlerde sürekli olarak ‘İkinci darbe yapılacak, daha bitmedi yeniden geleceğiz.’ Geleceğiniz varsa, göreceğiniz de var. Bunlar FETO’nun topluma, millete korku salmak, huzuru bozmak için tezgahladıkları kara kampanyalardır. Milletimiz asla buna itibar etmesin” dedi.

Başbakan Yıldırım, Kızılcahamam’da AK Parti Gençlik Kolları ile bir araya geldi. Burada gençlere seslenen Yıldırım, “Türkiye’nin aydınlık yarınlarını, parlak geleceğini görüyorum. Hayalini kurduğumuz mutlu gelişmiş Türkiye’nin umudusunuz. AK Parti olarak sadece yaşadığımız bu toprakların sorumluluğunu taşımıyoruz, çok daha geniş bir coğrafyanın sorumluluğunu da taşıyoruz. Her nerede yaşıyor olursa olsun bütün gençler insanlığın gelecek umududur. Sizleri geleceğe hazırlamak da Türkiye cumhuriyeti hükümetinin öncelikli görevidir” ifadelerini kullandı.

“Geleceğiniz Varsa Göreceğiniz De Var”

Darbede ikinci dalga geleceğine yönelik söylentilere ilişkin konuşan Başbakan, “Bugünlerde sürekli olarak ‘İkinci darbe yapılacak, daha bitmedi yeniden geleceğiz.’ Geleceğiniz varsa, göreceğiniz de var. Bunlar FETO’nun topluma, millete korku salmak, huzuru bozmak için tezgahladıkları kara kampanyalardır. Milletimiz asla buna itibar etmesin ama rehavet de yok. Gece gündüz her şeye hazır olacağız” dedi.

“Hiç Kimse Mağdur Edebiyatı Yapmasın”

Başbakan Yıldırım, kamuda görevden almalara da değinerek şu ifadeleri kullandı:
“Şimdi artık zaman bunları bünyeden temizleme zamanı. Devletin içinden, milletin içinden, siyasetin içinden, her yerden bu hainleri söküp atacağız. Hiç kimse mağdur edebiyatı yapmasın. Milletin mağduriyetini görmezden gelip, FETO’culara sahip çıkarak mağdur edebiyatı yapanlar asla ve asla bu millet tarafından hoş görülmeyecektir. İşin başında söyledik, yaşla kuru bir arada yanmayacak. İntikam duygusuyla değil, adaletle hareket edeceğiz. Buna rağmen hataların olabileceğini de öngörüyoruz. Ancak hata yapmayacağız diye hiçbir şey yapmayacağımızı kimse bizden beklemesin.”

“FETO’cuların İlk Piyasaya Çıktığı Yer Anayasa Yargı Reformudur”

Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Cumhurbaşkanlığı seçiminde sonuç alamayanlar daha büyük bir hamle yapmaya karar verdiler, başarılı olamadılar. AK Parti’yi kapatma davasında siyasetten men edilecek 71 kişilik listenin içinde ben de varım. O benim için bir şeref listesidir. Listenin başında Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları var. 15 Temmuz’da da aynı liste var. Yine listede Recep Tayyip Erdoğan ve diğer arkadaşları. Kapatma davasını da savuşturduk, bu sefer yargı darbe girişimi ile karşı karşıya kaldık. Birinci yargı darbe girişimi, bununla mücadele ettik, baktık olmuyor, tuttuk, yargıda reform yaptık. Ve onu da referanduma götürdük. Yargıdaki birinci darbe teşebbüsü Erzincan’da başladı. Hatırlayın, oradaki Erzincan Başsavcısıyla başlayan bir süreçti. Onun sonunda baktık ki işler sıkıntılı, yargıda bir reform paketi hazırladık ve HSYK’nın yapısını yeniden tanımlayan bir reformu halka götürdük, halk kabul etti. Biz iyi niyetle çalışıyoruz. Tatarından kurtaralım derken beterine rastladık. Bu sefer FETO’cular piyasaya çıktılar. FETO’cuların ilk piyasaya çıktığı yer anayasa yargı reformudur. Sonraki olaylarını biliyorsunuz, MİT Başkanının alınma teşebbüsü, Gezi’deki rolleri ve daha sonra 17-25 Aralık’ta açıkça hükümete karşı meydan okudular ve ondan sonra iş kızıştı. Gele gele 15 Temmuz’a geldik.
Tüm bunları şunun için anlatıyorum, bir yandan millete hizmet edeceksiniz, milletin dertlerini çözeceksiniz, bir yandan da vesayet odaklarını temizleyeceksiniz. Artık bir şey olmaz, bundan sonra hiçbir şey olmaz demeyin. Çünkü bu topraklar çok dinamik. Bu bölge üzerinde hesabı olanlar çok. Tarih boyunca o yüzden uyanık olmak mecburiyetindeyiz. Her an her şeye hazır olarak hedeflerimizden sapmadan durmadan yorulmadan yolumuza devam edeceğiz.

“FETO Sonuç Alamadı, İşi BÖTO’ya Havale Etti”

15 Temmuz geride kaldı. 15 Temmuz’un doğurduğu bu kötü sonuçlardan süratle kurtulmamız lazım. Hayat devam ediyor. Biz OHAL ilan ettik. OHAL’i biz kendimize ilan ettik, hükümete ilan ettik. Çünkü bu alçak hainleri bir an önce temizlememiz lazım. Artık milletin bunlarla meşgul olmasının önüne geçmemiz lazım. Bunun için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Şimdi yeni oyunlar peşindeler. FETO sonuç alamadı, işi BÖTO’ya havale etti, bölücü terör örgütüne. Bunlar hem 15 Temmuz’dan önce, hem 15 Temmuz’dan sonra bir araya geldiler. İş birliği yaptılar. FETO 15 Temmuz’dan önce başarılı olamadığı için BÖTO’ya geldi dedi ki, ‘Bizim işler ters gitti, bize bir el atın. Siz terör faaliyetlerini artırın, biz size istediğiniz desteği vereceğiz.’


"Himmet Paraları Terör Olarak Dönüyor"

Ey bacılarım, kardeşlerim. Verdiğiniz himmet paraları terör olarak dönüyor. Terörün insanları öldüren kaynağı olarak dönüyor. Artık bırakın bu hainlerin peşinden gitmeyi. Bizim hedefimiz ihanet edenlerle, bizim derdimiz hainlerle, sizin ibadet diye verdiğiniz o paraları oraya buraya peşkeş çekip ticaret adı altında millete silah doğrultanlara hesap sormaktır. Onun için kimse bize siz masum insanlarla uğraşıyorsunuz demesin. Hiç kimse bu ülkenin bu milletin değerleriyle hesaplaşmaya kalkmasın. İlkemiz belli, düsturumuz belli, tek millet, tek devlet, tek vatan ve ay yıldızlı tek bayrak. Doğu'da ve Güneydoğu'da verdiğimiz mücadele de bunun için.  Türkiye'yi hiçbir terör örgütüne teslim etmeyeceğiz.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.