Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Melatonin hormonu Mangal En İyi Uluslararası Film Cansu İvecen Kuru Gürültü Halil İbrahim Bekdemir Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı Entube hasta sayısı

Başbakan Yıldırım Gençlere Seslendi: 24 Haziran Sizin Seçiminiz

Başbakan Binali Yıldırım, gençlere seslenerek, “Seçen aynı zamanda seçilmelidir dedik. Anayasa değişikliğini sizin için yaptık. 24 Haziran seçimi gençlerin seçimidir” dedi. Bölge ve kimlik siyasetini ortadan kaldırdıklarını dile getiren Yıldırım, “Biz bunları yaparken yalnız değildik. Sizler de her zaman demokrasiye sahip çıktınız, milli iradeye sahip çıktınız” dedi.

Başbakan Yıldırım, Erzincan’da düzenlenen Doğa ve Gençlik Festivalinde konuştu. Konuşmasına memleketi Erzincan’da kendini anlatarak başlayan Binali Yıldırım, “Bu ülkeye hizmet ettiğim için binlerce şükrediyorum” diye konuştu. Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Aydınlık yarınlara birlikte yürümeye hazır mısınız? Bir evladınız olarak ülkeme, memleketime, milletime layık olmak için çok büyük gayret gösterdim. Yüzünüzü ak, alnınızı açık yapabildiysek ne mutlu bizlere. 16 yıldır, memleketimize durmadan gece gündüz demeden hizmet ediyoruz. Türkiye’nin tarihini değiştiren bu hareket içeresinde yer almayı nasip ettiği için rabbime hamdolsun. Hayatımın her safasın da yanımda hissettiğim hemşerilerime Erzincanlı hemşerilerime yürekten teşekkür ediyorum. Kendimizi Türkiye’nin refahına huzuruna adamayı biz bu topraklarda öğrendik. Gücümüzü Dumanlı Dağı’ndan alıyoruz. Gücümüzü hemşehrilerimizden alıyoruz. Sizler var oldukça birliğimize, kardeşliğimize sımsıkı sarıldıkça Allah’ın izniyle aşamayacağımız hiçbir zorluk yok gençler.”

GELECEĞİN TEMİNATI GENÇLER

Ülkeye karşı kurulan tuzakları, emperyalist oyunları gençlerle bozacaklarını kaydeden Başbakan Yıldırım, “Şimdi ülkemizi bölmeye parçalamaya çalışan bölücü PKK, PYD, YPG FETÖ örgütüne karşı gençlerimiz ülkemizin bugününde yarınında teminatıdır” diye konuştu. Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yeni 15 Temmuzların yaşanmaması için gençlerle bu yürüyüşü sürdürecek, bugüne kadar verdiğimiz demokrasi mücadelesinde sizler oldunuz. Bunu nerden biliyorum, 15 Temmuz gecesinden biliyorum. O geceyi yaşayan bir kardeşiniz olarak biliyorum. O gece gençler bu ülkenin sorunlarına ilgisiz denen a-politik denen gençlerimiz meydanlara indiler meydanlara. Alçaklara göğsünü siper eden gençler sizlerdiniz. 15 Temmuz gecesi gençlerimiz meydanlara indi. Tankların önünde duran gençler sizlerdiniz. İşte bizim gençliğimiz bu. Böyle oldukça hiçbir şey bu ülkeye ve bu millete asla zarar veremez. Adalet ve özgürlük sevdamızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Türkiye’yi bir bütün olarak kucaklayan, tarihine ve kültürüne sahip çıkan bu gençleri bölücüler ve FETÖ’cüler yönlendiremez. Bize bizden başka dost yok sevgili gençler. Bunu Afrin’de, El Bab’da, Gabar’da, Dağlıca’da gördük. Bütün gayretimiz geçmişin yanlışlarına düşmeden emin adımlarla geleceğe yürümek.”

GENÇLERE NASİHAT

Gençlere seslenen Yıldırım onlara nasihat vererek şöyle dedi:

“Kendi geleceğimize sahip çıkmak için, bugünkü Türkiye’yi içtenlikle sahip çıkmanızı istiyorum. Yüreklerinizdeki heyecanınızı ülkenin kalkınması gelişmesi için harekete geçirin. Lütfen günlük meseleler içinde enerjinizi harcamayın. Geleceğin büyük Türkiye’sine büyük hedeflerine odaklanın. Nefreti değil, öfkeyi değil, sevgiyi, hayallerini, idealleri büyütün. İtilafları anlaşmazlıkları değil, ittifakları birliktelikleri güçlendirin. Bizim öfkeyle harcayacak zamanız yok. Türkiye’ye karşı oynanan oyunlara karşı çok uyanık olmamız gerekiyor gençler. Bütün gayretimiz geçmişin yanlışlarına düşmeden gelecek yolculuğumuza yürümek. Sizlerin kanı bizimkinden daha hızlı akıyor. Gençlik bu demek. Sizin heyecanınız, sizin enerjiniz bizim tecrübemizle birleştiğinde bizi tutana aşk olsun. Gençler duygularımıza yenilmeyelim. Gece demeden, gündüz demeden dolaşıyoruz.”

Binali Yıldırım, AK Parti iktidarları ile hayal bile edilemeyen projelere imza attıklarını belirterek, “Artık gençlerle birlikte yol alacağız” dedi.

Yıldırım, 16 Nisan yapılan anayasa değişikliği ile seçilme yaşının 18’e düşürüldüğünü anımsattı ve bir kez daha gençlere seslenerek, “Seçen aynı zamanda seçilmelidir dedik. Anayasa değişikliğini sizin için yaptık. 24 Haziran seçimi gençlerin seçimidir” dedi. Bölge ve kimlik siyasetini ortadan kaldırdıklarını dile getiren Yıldırım, “Biz bunları yaparken yalnız değildik. Sizler de her zaman demokrasiye sahip çıktınız, milli iradeye sahip çıktınız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.