Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank chp Koronavirüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener AİLE chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu

Başbakan Yıldırım: ’İmar Barışı’ Düzenlemesini 10 Gün İçerisinde Çıkarıyoruz

Başbakan Binali Yıldırım, “Binası var elektriği yok, ruhsatı yok, mülkiyeti kendisine ait değil. Bütün bunları ortadan kaldıracak ve bu yılların biriktirdiği sorunu çözecek düzenlemeyi önümüzdeki 10 gün içerisinde çıkarıyoruz. Bunun adı ‘İmar Barışı.’ Vatandaşımızla barışıyoruz ve şehirlerimizin daha güzel inşa ve imar edilmesi içinde gereken titizliği gösteriyoruz” dedi.

Başbakan Yıldırım, İzmir Ticaret Odası Özel Meclis toplantısına katıldı. Burada bir konuşma yapan Yıldırım, İzmir’in ilklerin şehri olduğunu söyleyerek İstiklal Harbi’nin ilk kurşununun burada atıldığını ve zaferle burada neticelendiğini dile getirdi.

“24 HAZİRAN SONRASI ÜLKEMİZ ZAMAN EKONOMİSİNİ ÇOK DAHA İYİ DEĞERLENDİREN BİR SÜRECE GİRECEK”

24 Haziran’da gerçekleşecek erken seçimin yeni bir dönem olduğunu söyleyen Başbakan Yıldırım, bu seçim ile Türkiye’nin 94 yıllık yönetim sisteminde değişikliğe gittiğini söyledi. 24 Haziran seçimi ile Parlamenter sistemden, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçiş yapılacağını belirten Yıldırım, “Doğrudan sandıkta vatandaşlarımızın ülkeyi kimin yöneteceğine karar vereceği bir seçim yapacağız. Cumhurbaşkanımızı seçeceğiz, yasama meclisini seçeceğiz. Böylece ülkemiz zaman ekonomisini çok daha iyi değerlendiren iyi bir sürece girecek” diye konuştu.

“ ’İMAR BARIŞI’ DÜZENLEMESİNİ 10 GÜN İÇERİSİNDE ÇIKARIYORUZ”

Bugünlerde tüm Türkiye ilgilendiren bir düzenleme yaptıklarını söyleyen Yıldırım, düzenlemenin mülkiyet, imar ve ruhsat sorunu ile ilgili olduğunu ifade etti. Yıldırım, “ Binası var elektriği yok, ruhsatı yok, mülkiyeti kendisine ait değil. Bütün bunları ortadan kaldıracak ve bu yılların biriktirdiği sorunu çözecek düzenlemeyi önümüzdeki 10 gün içerisinde çıkarıyoruz. Bunun adı ‘İmar Barışı’. Vatandaşımızla barışıyoruz ve şehirlerimizin daha güzel inşa ve imar edilmesi içinde gereken titizliği gösteriyoruz. Bu bir imar affı değildir, imar barışıdır. Mevcut durumu bir anlamda hak sahiplerinin lehine tescil etmektir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.