Öne Çıkanlar Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Koronavirüs chp Covid19 AİLE galatasaray kılıçdaroğlu rusya tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı erdoğan cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd

Başbakan Yıldırım Kabine Revizyonunu Açıkladı

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından kabine revizyonunu açıkladı. Buna göre, 26 bakan ve başbakan yardımcısının bulunduğu kabinede 15 bakan görevlerini sürdürecek. Bakanlar Kurulu’nda 5 yeni isim yer alırken 6 bakan da görev değişikliği ile kabinedeki yerini korudu.

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmenin ardından Bakanlar Kurulu’nda yapılan revizyonu açıkladı. Buna göre yeni kabine şöyle oldu:

İşte Yeni Kabine

Başbakan: Binali Yıldırım
Başbakan Yardımcısı:  Bekir Bozdağ 
Başbakan Yardımcısı: Mehmet Şimşek
Başbakan Yardımcısı: Fikri Işık
Başbakan Yardımcısı: Recep Akdağ 
Başbakan Yardımcısı: Hakan Çavuşoğlu
İçişleri Bakanı: Süleyman Soylu 
Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu
Adalet Bakanı: Abdülhamit Gül
Avrupa Birliği Bakanı: Ömer Çelik 
Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli 
Milli Eğitim Bakanı: İsmet Yılmaz
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Jülide Sarıeroğlu
Sağlık Bakanı: Ahmet Demircan
Ekonomi Bakanı: Nihat Zeybekci 
Maliye Bakanı: Naci Ağbal
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Berat Albayrak 
Gençlik ve Spor Bakanı: Osman Aşkın Bak
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Ahmet Eşref Fakıbaba
Gümrük ve Ticaret Bakanı: Bülent Tüfenkci
Kalkınma Bakanı: Lütfi Elvan 
Kültür ve Turizm Bakanı: Numan Kurtulmuş 
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Faruk Özlü 
Çevre ve Şehircilik Bakanı: Mehmet Özhaseki
Orman ve Su İşleri Bakanı: Veysel Eroğlu 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Fatma Betül Sayan Kaya
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı: Ahmet Arslan 

Kabineye 5 Yeni Bakan

Yeni kabinenin hayırlı olmasını dileyen Yıldırım, 15 bakanın aynı görevini sürdürmeye devam edeceğini, 5 yeni ismin bayrağı devralacağını, 6 Bakanlar Kurulu üyesinin ise görev değişikliği ile kabinede görevlerine devam edeceğini ifade etti. 26 bakan ve başbakan yardımcısından oluşan Bakanlar Kurulunun 11 üyesinde yer ve görev değişikliği yapıldığını belirten Yıldırım, “6 arkadaşımızın Bakanlar Kurulu içerisindeki görev yerleri değişmiş, 5 yeni arkadaşımızda Bakanlar Kurulunun yeni üyesi olmuştur. Bugüne kadar Bakanlar Kurulunda görev yapan ve bu değişiklikle görevini tamamlayan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Yeni görev alan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

"Bu Bir Bayrak Yarışıdır"

İsimleri belirleyen kriterlerin neler olduğunun sorulması üzerine Yıldırım, “Bakanlar Kurulunda görev yapanlar ve bugün göreve başlayacak olanlar hepsi bir biriden üstün kapasiteli meziyetlere sahip arkadaşlar. O nedenle ne görevi bırakan ne de görevi bırakanın birbirine üstünlüğü söz konusu değildir. Ama bu bir bayrak yarışıdır, bir kan değişimidir ve Bakanlar Kurulu zaman zaman bir yeni değişikliğe ihtiyaç duyulduğundan bunlar yapılır. Bunlar demokraside siyasette olan bir şeydir” diye konuştu. Başbakan Yıldırım, Bakanlar Kurulu üyelerinin görev dağılımına yönelik bir soruya ise “Özellikle başbakan yardımcılarının görev dağılımıyla hangi kurumlardan hangi başbakan yardımcılarının, kimin sorumlu olacağı konusu gün içerisinde daha sonra ilan edilecektir” ifadeleri ile yanıt verdi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.