Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer Pandemi chp cumhurbaşkanı erdoğan çin pkk tesk genel başkanı bendevi palandöken abd tesk türkiye istatistik kurumu gündem özeti

Başbakan Yıldırım: Kalıcı Barışa Yönelik Faaliyetleri Akamete Uğratacak Girişimlerden Uzak Durulmalı

Başbakan Binali Yıldırım, “Bölgede bugüne kadar Türkiye’nin, Rusya’nın ve İran’ın önayak olduğu kalıcı barışa yönelik faaliyetlerini akamete uğratacak, bunlara zarar verecek çapta girişimlerden uzak durulmalıdır. Türkiye olarak bizim muhataplarımıza, müttefiklerimize tavsiyemiz budur” dedi.

Başbakan Yıldırım, Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım, “Amerika-Rusya arasında sosyal medya üzerinden bir atışmadır gidiyor. Bölge zaten uzun yıllardan beri iç savaştan, göçlerden büyük bir bedel ödedi. İşleri daha da karmaşık hale getirecek girişimlerden uzak durulmasını dostlarımıza tavsiye ediyoruz” dedi.

Kimyasal silah kullanımının, masum insanları, çocukları katletmenin de asla affedilecek bir tarafı olmadığını ifade eden Yıldırım, “Bu bir alçaklıktır. Şiddetle, nefretle kınıyoruz. Mutlaka bunu yapanlar da bedelini ödemelidir” diye konuştu.

Yıldırım, “Bölgede bugüne kadar Türkiye’nin, Rusya’nın ve İran’ın ön ayak olduğu kalıcı barışa yönelik faaliyetlerini akamete uğratacak, bunlara zarar verecek çapta girişimlerden de uzak durulmalıdır. Türkiye olarak bizim muhataplarımıza, müttefiklerimize tavsiyemiz budur. Bu noktada gerekli uyarıları yapıyoruz” dedi.

OHAL’in uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin ise Yıldırım, önümüzdeki Salı günü gerçekleştirilecek Milli Güvenlik Kurulu toplantısına işaret ederek, “Verilen karar doğrultusunda hareket edilecek” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim güvenliği uyarılarının anımsatılması üzerine de Yıldırım, “Seçim güvenliği konusunda ülkemizde herhangi biz zafiyet yok. Geçmiş dönemde, özellikle 7 Haziran seçimlerinde Doğu ve Güneydoğu’da seçim güvenliği konusunda sıkıntılar yaşanmıştı ama Türkiye’de seçimlerde bugüne kadar ciddi bir sorun yaşanmadı, seçimler, gayet şeffaf bir şekilde, demokratik katılımın yüksek olduğu, güvenlik içinde yapılmıştır. Bundan sonra da aynı şekilde gerçekleştirilecektir. Sayın Kılıçdaroğlu’nun gündem oluşturma çabalarının ötesinde bu söylemin bir kıymeti yoktur” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.