Öne Çıkanlar terörist MSB Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti fırat kalkanı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu cumhurbaşkanı erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu deprem Kovid19 cumhurbaşkanı

Başbakan Yıldırım: Kimsenin Topraklarında Gözümüz Yok

Başbakan Binali Yıldırım, olası Afrin operasyonuna ilişkin, “Kimsenin bize nasihatte bulunmasına gerek yok. Bizim kimsenin topraklarında gözümüz yok. Sadece vatandaşımızın can ve mal güvenliğini sağlamak gibi bir sorumluluğumuz var” dedi.

Başbakan Yıldırım, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında (AFAD) araç teslim törenine katıldı. Burada konuşan Yıldırım, AFAD’ın 99 yeni aracını Türkiye’nin çeşitli yerlerine gönderdiğini belirterek, “Bangladeş’e gittik Arakan Müslümanlarının oradaki çektiği çileyi, oradaki etnik temizliğin sonucu o insanların halini gördük. Orada da AFAD’ı, Kızılay’ı, TİKA’yı gördük. Türkiye’yi, Türkiye bayrağını gördük, insanlığı gördük” şeklinde konuştu.

“KİMSENİN BİZE NASİHATTE BULUNMASINA GEREK YOK”

Türkiye’nin Güney sınırlarında vatandaşların can ve mal güvenliğine tehditlerin olduğunu söyleyen Yıldırım, şunları kaydetti:

“Türkiye’nin milli güvenliğini tehdit eden hiçbir oluşum asla müsamahayla karşılanmayacak. Bu bizim en doğal hakkımızdır. Uluslararası hukuktan da kendi hukukumuzdan doğan bir hakkımızdır. Bizim amacımız, bölgede terör varlığını sona erdirmek. Zaten yıllardan beri çok acı çeken bölge halkının yeni acılara tekrar maruz kalmasının önüne geçmektir. İdlib’de rejim güneyden girdi, bir sürü insan kuzeye doğru hareket ediyor. Afrin’de aynı korkuyla sınırlarımıza doğru yönelme var. Tabii ki bunların tedbirlerini alacağız. Bu konuda da hiçbir tereddüt yok. Kimsenin de bize nasihatte bulunmasına gerek yok. Bizim kimsenin topraklarında gözümüz yok. Sadece vatandaşımızın can ve mal güvenliğini sağlamak gibi bir sorumluluğumuz var.”

“ÜLKEMİZİN HER KÖŞESİNDE DEVLET OTORİTESİ SAĞLANMIŞ DURUMDA”

Türkiye’nin sadece afet konusunda değil, terörle de büyük zorluklar yaşadığını dile getiren Yıldırım, “Yıllardan beri terörle mücadelemiz devam ediyor. Ama son iki senede teröre karşı savunma değil, taarruz esaslı yaklaşımlarımızdan, aktif yaklaşımlarımızdan dolayı ülkemizin her köşesinde devlet otoritesi tam anlamıyla sağlanmış durumda” diye konuştu.

Yıldırım, Türkiye’nin hudutları dışında yeni terör alanlarının oluştuğunu belirterek, “Bunlara karşı da gerekli tedbirleri almamız lazım. Bir yandan sınırlarımızda fiziki güvenlik tedbirlerimizi arttırıyoruz. Elektronik takip sistemlerini arttırıyoruz. Bir yandan da sınırlarımız ötesinde saldırılara karşı gerekli karşılığı veriyoruz. İşte Fırat Kalkanı Harekâtı’nın esası da budur.  Oradan Kilis başta olmak üzere Gaziantep’e ulaşan bu tehditlere karşı gerekli operasyonlar yapıldı ve Allah’a şükür orada şu anda sıkıntı yaşanmıyor” ifadelerini kullandı.

“SURİYELİLER İŞLER DÜZELİNCE GİDECEK”

Yıldırım, Türkiye’de yaşayan Suriyeli mülteciler konusuna değinerek, “Bazen ileri geri laflar ediliyor. ‘Efendim bu üç buçuk milyon Suriyeliye niye bu kadar para harcıyorsunuz, ne yapıyorsunuz?’ Empati yapmak mecburiyetindeyiz. Biz, hayatı tehlikede olan, darda zorda olan, yerinden yurdundan kaçmak, bütün hatıralarını olduğu yerde bırakmak zorunda olan insanlara kapımızı kapatamayız. Bizim kültürümüzde yoktur, bizim inancımızda bu yok. Bunu asla bir para, hesap kitap yapmadık, yapmayız. Bakın o insanlar orada işler düzelince gidecek. Hiçbir kimse memleketinden ayrı sonsuza kadar yaşayamaz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.